De första 100 patienterna har behandlats med OssDsign Catalyst i USA

Uppsala, 13 juni 2022. OssDsign AB (publ.) meddelar idag att de första 100 patienterna har behandlats med bolagets innovativa syntetiska bengraft OssDsign Catalyst i USA. Produkten lanserades på den amerikanska marknaden i augusti 2021 och har sedan dess, i snabb takt, börjat användas av kirurger vid steloperationer av ryggraden. Detta är en viktig milstolpe i den fortsatta ökningen av OssDsigns kommersiella närvaro.

OssDsign Catalyst är ett syntetiskt bengraft som stimulerar tillväxten av frisk bevävnad efter steloperation i ryggraden. Bengraftet består av en patenterad nanokristallin struktur som tas upp och ersätts av ny och frisk benvävnad.

 

”Vi är glada att kunna meddela att vi har nått ytterligare en viktig milstolpe i vårt arbete med att etablera OssDsign Catalyst som förstahandsvalet vid ryggradskirurgi. Den snabbt ökande användningen av OssDsign Catalyst bland kirurger i USA är ett tydligt erkännande av vårt innovativa produkterbjudande och mycket betydelsefull för vår fortsatta framgång”, säger Morten Henneveld, vd för OssDsign.

 

Marknadsgodkännandet i USA baseras på prekliniska resultat som överträffar andra syntetiska bengraft i den mest etablerade och krävande prekliniska modellen för ryggradsfusion – Boden-modellen. För att samla in kliniska data driver OssDsign för närvarande PROPEL, ett USA-baserat prospektivt multicenterregister för ryggradsfusion. Parallellt genomför företaget den kliniska studien TOP FUSION i Ungern under ledning av världsledande experter inom ryggradskirurgi. Patientrekryteringen till studien avslutades i april 2022 och uppföljning sker nu under en period om 24 månader.

 

 

För mer information, vänligen kontakta:

Morten Henneveld, vd, OssDsign AB

Tel: +46 73 382 43 90, email: morten.henneveld@ossdsign.com

 

Certified Adviser:

Bolagets Certified Adviser är Erik Penser Bank AB. Kontaktuppgifter: Erik Penser Bank AB, Box 7405, 103 91 Stockholm, tel: +46 (0)8-463 80 00, email: certifiedadviser@penser.se.

 

Om OssDsign

OssDsign är en utvecklare och global leverantör av nästa generations benersättningsprodukter. Baserat på banbrytande materialvetenskap utvecklar och marknadsför företaget produkter som stöder kroppens egen läkningsförmåga och därmed förbättrar det kliniska resultatet inom ett brett spektrum av ortopediska områden med stora medicinska behov. Med en produktportfölj som består av patientspecifika implantat för kranieoperationer och en standardiserad syntetisk bengraft för ryggradskirurgi ger OssDsign patienterna det liv de förtjänar tillbaka. Företaget har en stark kommersiell närvaro i USA, Europa och utvalda asiatiska länder. OssDsigns aktie handlas på Nasdaq First North Growth Market i Stockholm.