Marknadsmässigt med 49 kronor per aktie, en av få aktiva nordiska förvärvare – Enad Global 7:s vd

Spelutvecklingsbolaget Enad Global 7:s vd Robin Flodin bedömer att det sker mycket konsolidering i spelbranschen och man är en av de få aktiva aktörerna från Norden. Det uttrycker han i en kommentar, i ljuset av en riktad nyemission på cirka 429 miljoner kronor till bland annat TIN Fonder.

”Det finns många privata spelbolag därute, så konsolideringen kommer ske flera år framöver. Dessutom kommer det hela tiden nya duktiga och innovativa bolag som gör att det aldrig kommer ta slut på bolag”, säger Flodin till Finwire.

Aktien steg nästan 20 procent under gårdagen. Efter stängning kom beskedet om en riktad nyemission till institutionella investerare, vilken slutfördes innan dagens börsöppning. Förutom TIN Fonder har investmentbolaget Creades även avslöjats som en av investerarna.

Teckningskursen blev 49 kronor per aktie.

”Kursen gick upp över 18 procent samma dag vi genomförde transaktionen utan några nyheter och på låg volym, och stängde på 58,2 kronor per aktie. Stängningen dagen innan var 48,9 kronor per aktie. Snittet på 10 dagar löd 49,8 kronor per aktie, så styrelsen bedömde det som marknadsmässigt med 49 kronor per aktie”, förklarar Flodin.

I början av månaden satt fonder (investment advisors) på 8,6 procent av kapitalet i Enad Global 7. Detta enligt Bloombergs databas. Det kan jämföras med Embracers 32,4 procent, eller Stillfronts hisnande 58,8 procent – två andra serieförvärvare inom spelsektorn.

Flodin ser fördelar med att man nu har en större institutionell ägarbas.

”Det innebär att vi kan genomföra större förvärv och investeringar och vi kommer göra allt vi kan för att ta tillvara på det förtroende vi fått från dessa fina institutionella ägare”, säger bolagschefen.

Aktien är ned inledningsvis 5,5 procent idag, men upp drygt 30 procent den senaste månaden.

Carl Becht
carl.becht@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire