Midsummer får in sin största solpanelsorder någonsin

Det svenska solenergiföretaget Midsummer har mottagit sin största enskilda solpanelsbeställning någonsin. Ordern avser solpanelen Midsummer BOLD och innebär att nästan 800 paneler kommer att installeras på en industrifastighet i Flen, motsvarande ca 157,8 kW och en yta av ca 1700 m2.

Midsummers produkter har sedan tidigare skapat ett stort intresse på den privata marknaden, men lämpar sig lika väl för kommersiella byggnader inom industri, lager och handel. Solpanelen Midsummer BOLD, som ordern avser, är särskilt optimal för fastigheter där:

  • Taket har vikt- och vindbegränsningar
  • Man vill undvika håltagning i takets ytskikt
  • Ett alternativ med lågt klimatavtryck efterfrågas
  • Man vill kunna beträda solpanelerna
  • Kravet på stilren arkitektur är högt

’’Detta är en väldigt glädjande order för Midsummer och vi ser en stor potential i att installera våra produkter på fastigheter likt denna. Med marknadens lägsta klimatavtryck hoppas vi också kunna uppmuntra allt fler företag till att välja våra solpaneler för att minska sin påverkan på miljön’’, säger Sven Lindström, vd på Midsummer.

Arbetet med att förse industrifastigeheten med solenergi påbörjas i april. I byggnaden huserar beställaren, systemleverantören Precima Production AB, som snart kommer att åtnjuta egenproducerad förnybar el. Taket är ca 1700 m2 och största delen av det täcks av Midsummers paneler.

’’Som företag arbetar vi aktivt med att minska vår miljöpåverkan, med särskilt fokus på vår egen energiförbrukning. Att producera energi genom Midsummers svensktillverkade solpaneler är ett hållbart steg i rätt riktning för att uppnå våra miljömål’’, säger Sture Wikman, vd på Precima Production.

För mer information kontakta:

Helena Engelbrecht
Kommunikationschef, Midsummer
E-post: helena.engelbrecht@midsummer.se
Telefon: +46 76 789 77 78

Om Midsummer
Midsummer utvecklar och säljer solpaneler direkt till slutmarknaden från egen produktion och via kontraktstillverkare. Med Midsummer Solar Roofs produkter Midsummer SLIM, Midsummer WAVE och Midsummer BOLD får kunden lätta, tunna och diskreta solpaneler som ger ett estetiskt tilltalande solcellstak.

Midsummer är även en ledande svensk utvecklare och leverantör av avancerade lösningar för produktion och installation av slitstarka och böjbara CIGS-solceller. Företagets erbjudande inkluderar utrustning för kostnadseffektiv tillverkning av tunnfilmssolceller samt byggnadsintegrerade solceller (BIPV). Midsummers tillverkningsprocess för solceller har ett minimalt koldioxidavtryck jämfört med andra produktionsprocesser för solpaneler. Det unika DUO-systemet har tagit positionen som det mest spridda produktionssystemet för böjbara CIGS-solceller i världen.

Midsummers teknik bygger på en snabb process för produktion av slitstarka, böjbara CIGS-solceller med sputtring av alla lager i solcellen i en obruten vakuumkedja. Bolagets aktie (MIDS) är föremål för handel på Nasdaq First North Premier Growth MarketCertified Adviser är G&W Fondkommission, tel: 08-503 000 50, e-post: ca@gwkapital.se. För mer information, vänligen besök: midsummer.se