Murgata: Elos Medtech – Trogen partner med många relationer

Vi tar upp bevakning av Elos Medtech med ett motiverat värde på SEK 100 per aktie. Elos är ett av bolagen som vinner på den pågående omstruktureringen bland globala medtech-bolag. Ett par faktorer har pressat aktien senaste åren, men efter den övertecknade emissionen räknar vi med en ljusnande framtid.

Elos är ett kvalitetsbolag med attraktiv exponering mot många stora medtech-bolag som säljer produkter Elos tillverkat över hela världen.

Två produktionsbortfall har pressat tillväxt och lönsamhet under de senaste åren. Bolaget har lagt det bakom sig nu, men aktien är fortfarande pressad av den perioden plus en nyligen genomförd nyemission. Den blev övertecknad och genomfördes för att bygga ut kapaciteten för att möta en förväntat god efterfrågan under de närmaste åren.

Vi anser att det är dags för investerarna att blicka framåt. Vi sätter vårt motiverade värde till SEK 100 per aktie, vilket är 40% högre än gårdagens stängningskurs. Aktien handlas bara marginellt högre än vårt Bear case (SEK 67).

Ladda ner och läs vår aktieanalys som är en initiering av Elos Medtech: https://murgata.se/elos-initiering/

 

Detta är ett pressmeddelande från Murgata Equity Research. Vi hjälper bolag och investerare att hitta och förstå varandra.

Senaste nytt

Elos Medtech AB (publ)
+46 10 – 171 20 00
info@elosmedtech.com

Elos Medtech är en av Europas ledande utvecklings- och produktionspartner av medicinteknikprodukter och komponenter som t ex dentala och ortopediska implantat och instrument. Verksamheten bedrivs vid anläggningar i Sverige, Danmark, Kina och USA. Kunderna utgörs huvudsakligen av internationellt verksamma medicinteknikföretag inom marknadssegmenten Dental Implant Systems, Diagnostics, Medical Devices samt Trauma & Spine.

Elos Medtech har mer än 500 anställda i världen och omsätter över 550 miljoner SEK. Elos Medtech är noterade på NASDAQ Stockholm AB sedan 1989. Elos Medtech B-aktie är klassificerad som Health Care-bolag på Small Cap-listan.