Nordic Paper – exklusiv leverantör av papper till påsar i värmländskt samarbete

Det är nu klart att Nordic Paper blir exklusiv leverantör av oblekt kraftpapper till Norbag som konverterar pappret till bärkassar för ett statligt bolag som främst säljer dryckesvaror. Nordic Papers papper som används till dessa bärkassar har låg klimatpåverkan. Det beror dels på att produktionsprocessen till mer än 98% baseras på förnyelsebar bioenergi, dels att det lokala samarbetet mellan Nordic Paper och Norbag innebär att transporterna kan minimeras.

Efterfrågan på kassar i papper, som alternativ till plastbaserade kassar, ökar. Så även inom dagligvaruhandeln. Norbag, som grundades 2004 har i dag tolv maskiner för produktion av bärkassar samt cirka 96 medarbetare. De är en av Nordic Papers största kunder inom segmentet Säck- och MF-papper och har så varit under många år. Norbag har nu valt Nordic Paper som enda leverantör av papper som ska konverteras till bärkassar för ett statligt bolag som främst säljer dryckesvaror.

–    Det här är ett samarbete som vi ser mycket positivt på, säger Niklas Olsson, säljare på Nordic Paper.

Han tillägger att det som känns speciellt bra med just det här samarbetet är att vi kan utnyttja samtliga av Nordic Papers styrkor. 

–    Norbag investerar stort i utveckling av produktionen och ser en stor efterfrågan på marknaden gällande pappersbärkassar. Det är extra roligt när vi nu fått äran att även leverera denna kunds kassar och att hela kedjan i tillverkningen kan ske så lokalt, säger Örjan Emanuelsson, platschef på Norbag.
Det är inte första gången Nordic Paper ingår i lokala värmländska samarbeten, utan det har skett och sker kontinuerligt. 

–    Det blir verkligen en närproducerad produkt tillverkad i Värmland. Råvaran är från de värmländska skogarna, pappersproduktionen sker lokalt i Bäckhammar liksom att konverteringen sker i Töcksfors. Att hela processen är närproducerad hjälper oss att minska koldioxidavtrycken. Att vi dessutom kan hjälpa en slutkund med att ta fram en helt förnyelsebar produkt som används av så många människor känns oerhört bra, säger Niklas Olsson.

Det starka pappret som kommer användas för att tillverka påsarna är av kvaliteten som kallas iamKraft Natura® som är ett oerhört starkt oblekt papper tillverkat av nyfiber som har en matt yta.

–    Med andra ord ett papper som utan problem kommer hålla bra för de varor som skall bäras hem, avslutar Niklas Olsson.

Se mer på följande länk: https://www.omsystembolaget.se/hallbarhet/miljo-och-klimat/papperspasar-i-alla-vara-butiker/

Vid frågor, vänligen kontakta:

Marie Stenquist
Director Communications/PR
+46 725189773
marie.stenquist@nordic-paper.com

Nordic Paper är en ledande specialpappersproducent med basen i Skandinavien. Vi har levererat högkvalitativa kraftpapper och naturligt fettresistenta livsmedelspapper sedan 1800-talet. Våra produkter är baserade på förnyelsebar skogsråvara från lokala skogar. Från våra fem pappersbruk, varav fyra i Skandinavien och ett i Kanada, levererar vi till kunder i omkring 80 länder. Nordic Paper hade 2021 intäkter om cirka MSEK 3 100, cirka 690 anställda och är noterat på Nasdaq Stockholm. www.nordic-paper.se