Nordic Rice företrädesemission fulltecknad

– Ska dra nytta av en stark efterfrågan

Nordic Rice – Sveriges enda risfabrik – företrädesemission på 10,6 miljoner kronor blev fulltecknad. Intresset att delta i denna pre-IPO var stort från både befintliga och nya aktieägare. Teckning skedde till kursen på 7,20 kronor per aktie. Bolget har nu nära 1 000 aktieägare.

Tidigare nyemission under fjärde kvartalet 2020, som gjordes till kursen 6 kronor per aktie, var också framgångsrik och resulterade i att bolaget tillfördes 15 miljoner kronor.

 

– Med kapitaltillskottet kommer vi köpa in och förädla mer ris samt utöka lagret för att möta den allt större efterfrågan från våra kunder, säger Haider Al-Kaizhwan, vd på Nordic Rice.

Nordic Rice har utvecklats starkt och har ökat omsättningen med cirka 40 procent under året med en omsättning på cirka 50 miljoner kronor på rullande tolv månader. Det har varit möjligt eftersom bland annat stora livsmedelsaktörer som Axfood, Lidl och Bergendahls blivit kunder. Bolaget planerar att lista aktien under första kvartalet 2022.

– Vi ser en stark efterfrågan och kunderna väljer oss för vi har en hög kvalitet till ett konkurrenskraftigt pris. Nu expanderar vi och bygger vidare mot 100 miljoner kronor i försäljning under nästa år, säger Haider Al-Kaizhwan.

För mer information kontakta:
Haider Al-Kaizhwan, vd Nordic Rice, tel. 073-879 99 91 eller e-post: haider@nordicrice.se

Om Nordic Rice
Nordic Rice AB i Eskilstuna är Sveriges enda risfabrik. I fabriken förädlas, poleras och paketeras flera olika rissorter av högsta kvalitet och levereras till kund.
Bolagets stora kompetens och breda nätverk gör det möjligt att köpa in ris direkt från odlare världen över. Med bolagets unika marknadsposition erbjuds livsmedelsföretag och konsumenter ett hållbart och högkvalitativt ris till ett bra pris.