NOWO och Evident Life ingår partnerskap – marknadsför No Worries-livförsäkringar för alla

NGM-listade fintechbolaget NOWO (Nowonomics AB) ingår partnerskap med försäkringsbolaget Evident Life Försäkring AB. Syftet är att erbjuda livförsäkringar till ett rimligt pris för alla. På grund av dagens byråkratiska och krångliga ansökningsprocesser, i kombination med en övertro till samhällets skydd, saknar många svenskar idag en privat livförsäkring.

Den nya No Worries-livförsäkringen innebär ett helt digitaliserat teckningsförfarande och har ett av marknadens bästa priser. För NOWO innebär det nya partnerskapet med Evident Life ett steg mot att  erbjuda ökad trygghet för Bolagets medlemmar och deras nära. Partnerskapet innebär också en ny intäktsström för bolaget.

Planen är att börja erbjuda No Worries-livförsäkringen från och med den 1 december 2021.

Rutger Selin VD på NOWO kommenterar:
På NOWO så vill vi hjälpa våra medlemmar att se över hela sin ekonomi i syfte att skapa en No Worries-känsla. Att kunna marknadsföra det som Evident Life valt att kalla No Worries-försäkringen är spännande. Genom försäkringen så säkerställer man att efterlevande har en trygghet om tragedin skulle vara framme.  

Michaela Bruneheim, VD på Evident Life kommenterar:
Vi vet att väldigt många oroar sig för de efterlevandes trygghet om man skulle gå bort. Vi vill hjälpa till att ta bort denna oro genom att erbjuda en mer tillgänglig livförsäkring. Att vi nu får möjlighet att marknadsföra livförsäkringen No Worries via NOWOs sparplattform till alla deras medlemmar gör att vi kan erbjuda dessa människor en lösning som många annars skulle välja bort. 
 

För mer information, kontakta:
Rutger Selin, VD Nowonomics AB (publ), telefon + 46 70 931 64 28.
Michaela Bruneheim, VD Evident Life försäkring AB. +46 70-726 89 74,

Om Nowonomics AB (publ)
NOWO, Nowonomics AB (publ), föddes ur en frustration om att människor bekymrar sig om sin levnadsstandard när de blir pensionärer. Ett steg i taget hjälper vi våra medlemmar att trygga sin framtid medan de kan fortsätta leva precis som de gör idag.NOWO har som mål att främja sparande inför pensionen och utvecklar därför egna verktyg och lösningar tillsammans med våra samarbetspartners för att förenkla, utbilda och hjälpa våra medlemmar att få en bättre ekonomisk situation. Bolagets Mentor är Aktieinvest FK AB som nås på ca@aktieinvest.se eller tel: +46 739 496 250

Om Evident Life
Evident Life Försäkring AB är ett digitalt försäkringsbolag och utmanare i svenska livförsäkringsbranschen. Evident har tagit bort allt vad blanketter, formulär och krångel heter och erbjuder en digital försäkring på bara några minuter.
Evident Life arbetar datadrivet och evidensbaserat med en automatiserad och algoritmstyrd riskbedömning. Bolaget grundades 2019 och verkar där insurtech möter biotech genom att även erbjuda digitala tjänster för att förebygga skador och jobba proaktivt med kundernas hälsa.