Partinc Capital tar in externt kapital från bland annat J2L Holding

Det svenska investeringsbolaget Partinc Capital AB har genomfört en riktad emission. Pengarna ska investeras i SaaS-bolag i Sverige och Nederländerna. Utöver ett antal befintliga aktieägare deltog flera nya investerare, däribland J2L Holding AB samt nederländska DW Vastgoed Holding BV. I samband med emissionen tar Johan Lindh, VD på J2L Holding, plats i Partinc Capitals styrelse.

Partinc Capital är ett investeringsbolag med fokus på SaaS-företag som levererar mjukvarutjänster för ”business-to-business” relationer. Innehavet består i dagsläget av tre svenska onoterade bolag: Lynes Technologies, Younium och Hives, samt nederländska Tie Kinetix, som är noterat på Euronext i Amsterdam.  

”Det är mycket positivt att vi nu har stängt en runda som innebär att vi både kan backa upp de bolag som vi redan är engagerade i och investera i nya företag”, säger Per Nordling, grundare och styrelseordförande på Partinc Capital. ”Vi är också glada över att ha attraherat nya investerare och ser fram emot att Johan Lindh, VD för J2L, tar plats i vår styrelse vilket tillför bland annat erfarenhet från andra investeringsbolag”.

”Det skall bli riktigt spännande att vara med på Partinc Capitals resa, både som investerare och styrelseledamot. J2L är ett investeringsbolag som i vanliga fall investerar i traditionella industribolag. Vi ser investeringen som ett bra komplement till den nuvarande verksamheten”, säger Johan Lindh, vd för J2L Holding.

”Vanligtvis investerar vi främst i fastigheter och företag inom handeln men vi har också innehav i IT-bolag i Nederländerna. Jag ser investeringen som en möjlighet att både koncentrera och diversifiera mina IT-investeringar då Partinc Capital är ett investeringsbolag som i sin tur investerar i IT-bolag. Det underlättar dessutom att jag känner teamet sedan tidigare”, säger Cees Komen, vd DW Vastgoed Holding BV.

Kontaktpersoner:
Per Nordling, partner & ordförande Partinc Capital AB
per.nordling@partinccapital.com
+46 733 50 79 21

Johan Lindh, vd J2L Holding AB                                                                                    johan.lindh@j2l.se                                                                                                                                               
+46 8 463 06 00

Om Partinc Capital
Partinc Capital är ett svenskt investeringsbolag som fokuserar på investeringar i SaaS-företag som levererar mjukvarutjänster för ”business-to-business” relationer. Partinc arbetar nära sina portföljbolag, ofta via styrelserepresentation eller operativa uppdrag. Företaget finns representerat i Sverige och i Nederländerna och det är primärt på dessa marknader som man gör sina investeringar. Se även www.partinccapital.com.

Om J2L
J2L Holding AB är ett familjeägt investeringsbolag som långsiktigt driver och utvecklar små till medelstora företag. Vi fokuserar på industri- och handelsbolag och är mycket aktiva i dess utveckling. Se även www.j2l.se