Quickbit AB (publ): Reinhold Konnander utses till ny VD inför notering

Styrelsen för Quickbit AB har beslutat att utse Reinhold Konnander till ny VD. Reinhold tillträder 2017-09-11.

Under våren och sommaren har Quickbit AB bedrivit ett intensivt utvecklingsarbete och introducerat en innovativ plattform för handel med kryptovalutor. Plattformen använder sig av Blockchainteknologi och Artificiell Intelligens såsom kognitiva system och machine learning.

För att ytterligare utveckla Quickbit till en ledande handelsplats för kryptovalutor och samtidigt lista bolaget på lämplig marknadsplats har styrelsen beslutat att rekrytera Reinhold Konnander till VD. Som en konsekvens av denna förändring lämnar Reinhold Konnander VD hos Abelco Investment Group AB (publ).

Reinhold Konnander har en gedigen erfarenhet som ledare och chef, bland annat från Försvarsmakten, dykindustrin och finansindustrin. Reinhold har inriktat sig på strategisk transformation av företag, bland annat hos Swedbank och Nordea. Reinhold kommer senast från en tjänst som VD och Koncernchef för Abelco Investment Group AB (publ) och från en tjänst som COO på Financial Transaction Control Systems Sweden AB (publ)

Anders Lindell avgår som VD i Quickbit AB för att tillträda rollen som Marknadschef (CMO) för bolaget. Anders Lindell har etablerat Quickbit som en internationell aktör genom sin erfarenhet av 20 års arbete med strategisk kommunikation och ledarskap inom media och reklam i ledande befattningar både i Norden och internationellt.

“Anders har gjort ett fantastiskt arbete med att driva bolaget i startupfasen. Nu när denna fas ligger bakom oss och bolagets tjänster är driftsatta så behövs hans kompetens för att fokusera på att öka bolagets visibilitet på marknaden. Anders fortsätter även att delta i styrelsearbetet framöver” , säger Bengt Lagergren, styrelseordförande i Quickbit AB

”I rekryteringen av Reinhold Konnander har vi lyckats med att hitta en ny VD med god insyn i Quickbit AB. Reinhold Konnander har i sin tidigare roll som VD för Abelco Investment Group AB (publ) bidragit till Abelcos listning vid NGM. Han har även deltagit i arbetet inför den investering Abelco Investment Group AB (publ) genomförde i Quickbit AB tidigare i somras.” säger Bengt Lagergren.

För mer information kontakta:

Reinhold Konnander, VD

Quickbit AB

073-068 56 20

reinhold@quickbit.eu

http://www.quickbit.eu

Om Quickbit AB (publ)

Allt fler av våra dagliga affärer sker genom e-handel över internet. 2016 översteg e-handel 2.000 miljarder USD och 2020 förväntas omsättningen vara 4.000 miljarder USD.  

Under de senaste åren har kryptovalutor som Bitcoin tagit världen med storm. Kryptovalutor möjliggör för ögonblickliga betalningar utan transaktions- eller växelkursavgifter och med fullkomlig spårbarhet för att säkerställa trygghet.

Quickbit AB erbjuder sina kunder en säker, snabb och enkel handelsplats för kryptovalutor. I en värld där utvecklingen av nya valutor såsom Bitcoin sker snabbt och blir en liten men viktig del av det dagliga livet för människor som handlar på internet, är Quickbit och dess plattform en naturlig marknadsplats.

Med en teknisk plattform baserad på senaste teknologi inom Blockchain och Artificiell Intelligens har Quickbit skapat en trygg tjänst för att stödja företag och privatpersoner i handel där de använder kryptovaluta.