Scout Gaming tecknar avtal med GML Interactive

Scout Gaming Group ingår avtal med GML Interactive om leverans av bolagets Daily Fantasy Sport-plattform.

Avtalet innebär att GML, som innehar varumärkena Stoixman och Betano får tillgång till Scout Gamings kompletta spelplattform, med möjlighet att erbjuda bland annat DFS till sina slutkunder. Lansering förväntas ske i anslutning till sommarens fotbolls-VM.

Stoixman är en ledande aktör på den grekiska och cypriotiska spelmarknaden som bedöms omsätta mellan 2,5-3 miljarder kronor årligen. Bolaget har även ett omfattande sportengagemang och sponsrar till exempel fotbollsklubben Olympiakos och PAOK FC. Betano är en av de ledande aktörerna i Rumänien där de sponsrar landets högsta fotbollsliga (Liga Betano) och kommer senare under maj att lansera i Tyskland.

”Att GML Interactive som äger dedikerade sportvarumärken och en av de största privata aktörerna i Grekland väljer att göra det här med Scout Gaming visar tydligt att DFS-vertikalen fortsätter sin etablering i Europa och att vi har den ledande B2B-produkten”, säger Andreas Ternström, vd på Scout Gaming.

GML avser att ingå i det globala likviditetsnätverk som Scout Gaming etablerat. I nätverket ingår eller avser att ingå, sedan tidigare Betsson, Bethard, Nordic Leisure, ComeOn, Starpick, Gofantasy, Fanteam och PAF, varav de fyra sistnämnda har gått live med Scout Gamings produkt och integrerat betalningar.

“Vi arbetar aktivt med vårt sporterbjudande och vill säkerställa att vi hela tiden kan erbjuda våra kunder den bästa produkten. Vi har ett aktivt sportengagemang och är involverade i ett flertal sponsorskap, därför är detta området särskilt viktigt för oss. Med Scout Gamings produkt ser vi möjlighet att utveckla erbjudandet ytterligare och samtidigt vara med och etablera en ny sportspelsvertikal med tillhörande likviditetsnätverk” kommenterar George Kourakos, Produktchef och Design och Innovation på GML Interactive.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Andreas Ternström, vd
Tel: +46 706 770 660
E-mail: andreas.ternstrom@scoutgaminggroup.com

Om Scout Gaming Group
Scout Gaming Group är en licensierad och reglerad leverantör av B2B Daily Fantasy Sports. Företaget erbjuder en flexibel och anpassningsbar nätverksbaserad Fantasy Sports-lösning med stöd för de flesta sporter och ligor. Koncernen har cirka 60 anställda och har huvudkontor i Stockholm, Sverige med utveckling och verksamhet i Bergen, Norge och Lviv, Ukraina. Försäljning, support och produktutveckling hanteras från kontoret på Malta. För mer information om bolaget, vänligen besök: www.scoutgaminggroup.com. Bolagets Certified Adviser är Redeye AB.

Denna information är sådan som Scout Gaming är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades för offentliggörande, genom ovanstående kontaktpersons försorg, den 21 maj 2018, klockan 13.15 CET.