Skillfinder – en digital uppstickare inom konsultbranschen

Sponsrad

Kan man digitalisera arbetsmarknaden för konsulter? Enligt Suzanne Sparre på Skillfinder är svaret på frågan ett starkt ja. Efter flera år i branschen som konsultchef insåg Suzanne hur svårt det är för konsulter som står på egna ben att hitta uppdrag. Tiden mellan uppdrag kan vara både tuff och stressande för den som söker uppdrag och prisdumpning av konsultarvoden är inte ovanligt, enligt Suzannes erfarenhet. Du måste även vara duktig på att sälja dig själv om du jobbar som konsult, menar Suzanne, vilket långt ifrån alla konsulter är.

Gå till kampanjen hos FundedByMe

Suzanne började fundera över hur hon skulle kunna underlätta perioden mellan uppdrag för konsulter, och göra livet lite lättare för dem. Efter att ha fått inspiration från olika digitala lösningar för att hitta hotell, dejting-appar och liknande fick hon en ljus idé. Kanske skulle samma koncept kunna fungera för konsult-tjänster? En plattform där konsulter matchas med uppdragsgivare. Responsen i Suzannes nätverk var otroligt positiv, och känslan var det är nu eller aldrig!

Sagt och gjort, i april 2017 startade Suzanne Skillfinder tillsammans med sin dotter Erica Johansson och Per Ek. Affärsidén bygger på att konsulten betalar en månatlig avgift och får mot detta en möjlighet att exponera sig mot arbetsmarknaden och eventuella uppdragsgivare – skillfinder.se har idag cirka 9000 unika besökare. Sajten är även attraktiv för uppdragsgivare då de kan effektivisera sin search process. Iidag finns cirka 105 anslutna konsulter med inriktningar såsom HR, ekonomi, IT, miljö med mera på plattformen.

Skillfinder är fortfarande i uppstartsfas, poängterar Suzanne. Planen är att utöka med fler konsulter inom Sverige i första hand, att marknadsföra och utveckla plattformen med fler funktioner som hjälper konsulter och uppdragsgivare att hitta varandra. I ett senare steg, när konceptet är väl etablerat på den svenska marknaden kanske en expandering utomlands skulle kunna vara aktuell. Om marknaden svarar på det sätt som Suzanne önskar tror hon att konceptet kan bli hur stort som helst.

Skillfinder gör en crowdfunding för att ta in kapital och bygga ett nytt system med flera nya tjänster. Bland annat ska vi presentera interimsuppdrag men också erbjuda matchning mellan konsult och uppdrag.

Suzannes framtidsvisioner är ljusa:
”Vi hoppas att vi om två år är det självklara valet när man söker konsulter och jag hoppas kunna ha ett event där det står tusentals konsulter som fått uppdrag via oss.”

Gå till kampanjen hos FundedByMe