Skolon och Freja eID i samarbete för säkrare åtkomst till digitala nationella prov

I år påbörjas utrullningen av de digitala nationella proven, DNP, och de kommer att omfatta såväl grundskolan som gymnasieskolan och Komvux. För att administrera proven finns krav på att skolpersonal behöver ha en godkänd e-legitimation. Med anledning av detta har Skolon AB (publ) och Freja eID Group (publ) ingått ett samarbete.

Skolon har i sin plattform en rad funktioner för provisionering, säker inloggning och datavalidering, vilka är anpassade för att användas ihop med DNP. Dessa funktioner ger skolhuvudmän en kraftfull helhetslösning som gör införandet och förvaltningen av DNP betydligt enklare.

 

För att säkerställa en säker inloggning för personal i skolan som skall ha åtkomst till de digitala nationella proven har Skolon AB (publ) och Freja eID Group AB (publ) ingått i ett samarbete. Det betyder att e-tjänstelegitimationen Freja OrgID kan användas via en integration med Skolonplattformen för att möta de regulatoriska kraven kring DNP gällande e-legitimation, samtidigt som skolpersonal inte behöver använda sin privata e-legitimation.

 

Skolons vd Oliver Lundgren kommenterar:

– Genom vårt samarbete med Freja eID kan vi erbjuda våra användare och skolhuvudmän en kostnadseffektiv och smidig lösning, även gällande hanteringen av e-legitimationer för personal och som en integrerad del av sin befintliga leverans. Detta sparar tid för skolhuvudmän i förberedelsearbetet inför DNP och ökar även värdet för våra användare.

 

Johan Henrikson, vd Freja eID Group, fyller i och avslutar:

– Avtalet med Skolon visar hur viktigt partnerskap är för att nå ut till en bredare kundkrets. Det finns hundratals skolhuvudmän i Sverige och med Skolon kan vi nå ut till många av dessa på ett sätt som vi inte skulle kunna på egen hand. Att Skolon dessutom har en otroligt smidigt och kostnadseffektiv integration för att hantera de digitala proven passar väl in i Frejas produktfilosofi kring användarvänlighet och effektivitet.

 

Läs mer om Skolons tekniska helhetslösning för digitala nationella prov på https://skolon.com/sv/dnp/

 

För mer information, vänligen kontakta:

Oliver Lundgren

CEO / Verkställande direktör

oliver.lundgren@skolon.com

+46 (0)733-12 67 77

 

Om Skolon

Skolon är ett svenskt SaaS-bolag (Software as a Service) som utvecklar en digital plattform för skolor och som samlar alla digitala verktyg och läromedel från olika leverantörer på ett ställe. Skolon får digitala skolverktyg att fungera i klassrummet och bolagets plattform gör det enkelt och säkert att arbeta digitalt i skolan. Bolagets kunder är primärt kommunala och privata skolhuvudmän i Sverige och Norge.

 

Skolons aktie är noterad på Nasdaq First North Growth Market.
FNCA Sweden AB är bolagets Certified Adviser.