Suverän uppställning när Riksteatern drar igång skandalös Kulturpoddfestival

Dumma människor, En varg söker sin podd, Filip och Fredrik podcast, Historiepodden, Lunch med Montelius, Måndag, Nours poddelipodd.Och Henrik,Raseriet och Singelrådet. Det är startfältet för Riksteaterns första Kulturpoddfestival, som går av stapeln den 15 november. Det är en ny satsning som är ett led i att bjuda in till ett offentligt kultursamtal och reflektera kring vad kultur faktiskt betyder för människan och samhället vi lever i. Poddarna kommer alla att använda sin unika ingång på temat Älskade skandal! 

 Vi villatt Kulturpoddfestivalen skata avstamp i lusten att samtala, analysera, lusten att diskutera och lusten att blicka både framåt och bakåt, att skandalen ska undersökas som en viktig kulturbärare som genom tidenna varit en del av vår konst och kultur. Det har varit viktigt för oss att poddarna ges möjlighet att bidra med sina egna unika ingångar och tonalitet på temat  att vi ser skandalen från en rad olika perspektiv. Med vårt urval av poddar har vi försökt skapa detta, säger Magnus Aspegren, VD för Riksteatern. 

Med temat Älskade skandal! kommer bland annat podcastenEn varg söker sinpoddatt prata utifrån tesen att det är svårt att göra skandal idag.Raseriet, en tongivande podcast som tar upp viktiga, aktuella händelser som berör populärkultur, relationer och rasism kommer att ge en unik inblick i vad de anser är en skandal.Filip och Fredrikkommer att göra sin egen take på temat.   

 Likt vår turnerande scenkonst, som ständigt sätter tankar och känslor i rörelse, så kan man ta del av podcasts över hela Sverige. Riksteatern och Kulturpoddfestivalen är därför en perfekt match. Det ska bli spännande att få höra hur de olika poddarna tar sig an temat Älskade skandal, säger Magnus Aspegren.

Mellan den 15-21 november kommer publiken att kunna lyssna på när nio av Sveriges favoritpoddar använder sin unika tonalitet, ingång och perspektiv på temat Älskade skandal!De deltagande poddarnas bidrag  i festivalen är ett ordinarie avsnitt som tar upp temat. Samtliga avsnitt kan man hitta på riksteatern.se/kulturpoddfestivalen och i alla de medverkande poddarnas egna flöden. 

De poddar som medverkar är: 
Dumma människor,
 med Lina Thomsgård och Björn Hedensjö  

En varg söker sinpodd, medLiv Strömquisoch Caroline Ringskog Ferrada-Noli 
Filip och Fredrik podcast, med Filip Hammar och Fredrik Wikingsson 
Historiepodden, med Daniel Hermansson och Robin Olovsson 
Lunch med Montelius, med Martina Montelius, och Gunilla Brodrej 
Måndag, med Johannes Finnlaugsson, Petrina Solange och Armann Hreinsson 
Nourspoddelipodd. Och Henrik,med Nour El Refai och Henrik Schyffert   
Raseriet, med Amie Bramme Sey och Fanna Ndow Norrby 
Singelrådet, med Emilie Roslund och Matilda Berggren 

För mer information:
Sofia Zouagui
Press och PR ansvarig
 
E-post: sofia.zouagui@riksteatern.se

Mob: 070-528 99 15

Om Riksteatern
Riksteatern är en folkrörelse som äger en turnerande nationalscen. Närmare 40 000 medlemmar, 230 Riksteaterföreningar, 21 regionala föreningar och 50 ansluta organisationer i hela Sverige är en del av Riksteatern som arrangerar, förmedlar, producerar och utvecklar scenkonst. Riksteaterns vision är scenkonst som sätter tankar och känslor i rörelse – för alla överallt. Riksteatern Crea producerar banbrytande scenkonst på svenskt teckenspråk och är en del av Riksteatern. Även Cullberg är en del av Riksteatern. Magnus Aspegren är vd för Riksteatern.