Thunderful Group förvärvar To The Sky och Tussilago

Spelkoncernen Thunderful Group meddelar idag två mindre förvärv; den nystartade spelstudion To The Sky samt filmproduktionsbolaget Tussilago, båda baserade i Göteborg.

Thunderful Group meddelar idag förvärvet av spelutvecklaren To The Sky. Den nystartade spelstudion består av branschveteraner och leds av Jugo Mirkovic, som närmast kommer från Electronic Arts. To The Sky är baserade i Göteborg och har inlett arbetet med en ännu inte namngiven speltitel. Förvärvet av 91% av aktierna sker till en symbolisk initial köpeskilling, samt med framtida köp- respektive säljoption för att förvärva resterande aktier som är beroende av den första titelns intjäningsförmåga. Thunderful Group räknar med att investera mer än 5 MUSD för utvecklingen av spelet.

”Det känns underbart att inleda ett samarbete med en så stark spelindustripartner”, säger Jugo Mirkovic, VD på To The Sky. ”Vi har ett starkt och beprövat team, och med Thunderful i ryggen får vi den arbetsro vi behöver.”

Thunderful Groups VD Brjann Sigurgeirsson är också förväntansfull.

“När Jugo tidigare i år berättade om sin vision kring studion och deras projekt blev vi intresserade direkt. Det ska bli mycket spännande att följa To The Sky framöver”, säger Brjann Sigurgeirsson, VD på Thunderful Group.

Thunderful Group meddelar dessutom idag inkråmsförvärvet av filmstudion Tussilago AB, som skedde den 31 maj i år till en köpeskilling av 1 MSEK. Tussilago har många års erfarenhet av produktion av film, video och TV-program, och har ett etablerat förhållande med Thunderful. Tussilago kommer att rapporteras inom segmentet Thunderful Games.

”I en värld där film och spelbranschen närmar sig varandra känns kombinationen Thunderful och Tussilago som en no-brainer”, säger Robert Danielsson, grundare och VD för Tussilago. “Att jobba med en av Sveriges mest kreativa spelstudios på koncept som kan fungera både som spel och som film känns fantastiskt kul.”

Tussilago har producerat prisbelönade filmer för den nationella och internationella marknaden sedan 2001.

“Tussilago är en viktig del i vår pågående tillväxtstrategi. Medarbetarna har lång erfarenhet och är tekniskt mycket kunniga. Robert och det starka teamet på Tussilago kommer att hjälpa oss att dels skapa ännu bättre spel, och dels bereda väg för våra IP:n även utanför spelbranschen”, säger Brjann Sigurgeirsson, VD på Thunderful Group.

Denna information är sådan information som Thunderful Group AB är skyldig att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom nedanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande kl. 07:30 CEST den 10 augusti 2021.

För mer information om Thunderful Group, vänligen kontakta:
Brjann Sigurgeirsson, VD, Thunderful Group
E-post: brjann@thunderfulgroup.com
Tel: +46 708 16 16 32

Om Thunderful Group
Thunderful Group är en koncern verksam inom utveckling och förläggning av spel samt distribution av exempelvis Nintendoprodukter, spel, speltillbehör och leksaker. Med huvudkontor i Göteborg och ytterligare kontor i Sunderland, Karlshamn, Kungsbacka, Århus, Skövde, Köln, Helsingfors, Malmö, Helsingborg, Köpenhamn, Larvik, Hohenwestedt och Hongkong, är Thunderful Groups övergripande mål att tillhandahålla kreativa, högkvalitativa underhållningsprodukter till människor i alla åldrar. Thunderful Group är noterat på Nasdaq First North Premier. Företagets Certified Adviser är FNCA Sweden AB, info@fnca.se, +46(0)8-528 00 399.