TopRight Nordic får order från Engströms Bil på SMART Glas™

Ljusteknikföretaget TopRight tar en till order från en stor bilförsäljare när Engströms Bil i Linköping ska bygga en digital kundupplevelse med hjälp av Smart Glas i bilsalongen.

Redan innan kunden kliver in i butiken ges en försmak med de stora upplevelsefönstren i SMART Glas. TopRights ordervärde för installationen hos Engströms Bil är inledningsvis 607 000 kronor.

Engströms Bil är en privatägd företagsgrupp och har tre stora bilsalonger i Linköping, Vimmerby och Västervik med ett av marknadens bredaste utbud.

SMART Glas™ är en ny glasteknik från TopRight som har väckt stort intresse, inte minst hos bilbranschen. Med stora inglasade bilsalonger kan glasytorna förvandlas till upplevelsefönster som förstärker både känsla och intryck. Bilsalongens fysiska bilar sätts in i ett digitalt sammanhang, med en knapptryckning.

”Vi vill ta med kunderna direkt in i körupplevelsen, redan innan de klivit in i butiken och dessutom öka spontanbesöken. Väl inne i bilhallen fortsätter upplevelsen där både ljud och film förstärker känslan av de fysiska bilarna”, säger Johan Danielsson på Engströms Bil i Linköping.

Stora glasytor som butiksfönster utrustas med SMART Glas från TopRight och genom att addera speciella projektorer åstadkommer man Digitalt Glas™. Med endast en knapptryckning kan bilsalongen sedan välja mellan om fönstret ska vara transparent, frostat eller en jättestor digital upplevelseyta med film, erbjudanden och nyhetslanseringar.

”Engströms Bil utnyttjar effektivt bilsalongens omfattande glasytor till att växla mellan skyltfönster och digital körupplevelse. Vi ser ett starkt och stigande intresse både i Sverige och internationellt för liknande lösningar”, säger Anders Myrbäck, VD på TopRight Nordic.

Om SMART Glas™ från TopRight Nordic
Med TopRight Nordics teknik och produkter för SMART Glas™ kan du växla mellan full insyn eller avskärmning. Tillsammans med projektor kan du dessutom projicera film, budskap och presentationer direkt på glaset. Högteknologiskt men enkelt och rent. Nytt eller befintligt glas behandlas och med en knapptryckning kan du växla mellan insyn, frostad avskärmning eller rörlig bild på mindre än en sekund. Fönster, insynsskydd och skärm i ett.

Engströms Bil
Engströms Bil är en privatägd företagsgrupp och drivs av tredje generationen Engström. Företaget har anor från 1920-talet och har idag försäljnings- och serviceverksamhet i Linköping, Vimmerby och Västervik. Engströms Bil är auktoriserad återförsäljare av Audi, Volkswagen, Skoda, SEAT och Volkswagen Transportbilar.

Styrelsen för TopRight Nordic AB bedömer att informationen i detta pressmeddelande är av kurspåverkande karaktär.

För ytterligare information vänligen kontakta:
Anders Myrbäck, VD för TopRight Nordic AB på 0703-32 30 07 eller via mail; anders.myrback@toprightnordic.com

Johan Danielsson, Engströms Bil i Linköping på 076-500 00 46 eller via mail; johan.danielsson@engstromsbil.se

TopRight Nordic AB
Taptogatan 6
115 26 Stockholm +46(0)8 530 300 50
www.toprightnordic.com

TopRight skapar nya möjligheter med modern ljusteknik och digitalt glas.