Truecaller ny officiell huvudpartner till AIK Fotboll – vill göra skillnad i samhället

AIK har gjort klart med Truecaller som nu blir ny officiell huvudpartner. Avtalet sträcker sig över tre år med start säsongen 2023 och inkluderar bland annat exponering på herr- och damlagets matchtröjor men också gemensamma och samhällsförbättrande projekt i särskilt utsatta områden.

Truecaller är den ledande globala plattformen för att verifiera kontakter och blockera oönskad kommunikation. Företaget, med över 310 miljoner aktiva användare över hela världen har sitt huvudkontor i Stockholm och grundades 2009 av Nami Zarringhalam och Alan Mamedi från Stockholm när de var 24 år gamla. Oktober 2021 börsnoterades Truecaller på Nasdaq Stockholm Large Cap.

 

AIK Fotboll är lika mycket en fotbollsklubb med internationella ambitioner som en förening väl förankrad i vår närregion. Det säger mycket om den dragningskraft AIK har, dels som varumärke men framför allt som samhällsaktör, att ett globalt företag som Truecaller med rötterna i Stockholm väljer att samarbeta med AIK Fotboll. Vi har nu en partner som delar våra värderingar och vill göra skillnad på riktigt och vi ser fram emot de kommande åren tillsammans, säger Fredrik Söderberg, vice klubbdirektör AIK Fotboll.

 

Truecaller kommer bland annat att pryda herr- och damlagets matchtröjor. Tillsammans med AIK Fotboll planerar man även att genomföra gemensamma och samhällsförbättrande projekt i Stockholms västra och norra förorter.

 

Även om vi idag är ett globalt företag glömmer vi på Truecaller inte våra rötter och vi vill vara en positiv kraft i de länder vi är aktiva i. AIK Fotboll är en stark partner i Sverige som vi delar såväl vision som värderingar med. Vi ser fram emot att kunna göra skillnad på riktigt, tillsammans, säger Alan Mamedi, grundare och vd på Truecaller.

 

Avtalet börjar gälla 2023 men redan under hösten kommer AIK Fotboll tillsammans med Truecaller anordna en serie seminarier längs med Stockholms tunnelbana som når västra och norra förorter.

 

Syftet är att lyssna på de boende och gemensamt skapa förståelse för hur vi på bästa sätt kan vara en positiv kraft i lokalsamhället. Inkludering och positiv samhällsutveckling är viktigt för Truecaller, oavsett vilken region vi är aktiva i. AIK Fotboll har lång erfarenhet och etablerad närvaro i de här områdena och vi tar nu chansen att upptäcka möjligheterna innan vi påbörjar arbetet på allvar 2023. Vi tror på att tillsammans med lokala krafter göra skillnad i samhället, säger Nami Zarringhalam.

 

De senaste fem åren har AIK Fotboll spelat med huvudpartnern Notar på bröstet, ett samarbete som fortsätter hela säsongen 2022 ut. AIK Fotboll vill passa på att tacka Notar för deras stora insats för klubben och ser fram emot att kunna fortsätta samarbetet inom andra former.

 

För mer information, kontakta gärna:

 

Andreas Ivarsson, presskontakt BCW Stockholm

+46 768 55 55 75, andreas.ivarsson@bcw-global.com

 

Andreas Frid, Head of IR & Communication

+46 70 529 08 00, andreas.frid@truecaller.com

Om Truecaller:

Truecaller (TRUE B) är den ledande globala plattformen för att verifiera kontakter och blockera oönskad kommunikation. Vi möjliggör trygga och relevanta konversationer mellan människor och gör det effektivt för företag att nå konsumenter. Bedrägerier och oönskad kommunikation är vardag i digitala ekonomier och tillväxtmarknader i synnerhet. Vårt uppdrag är att skapa tillförlitlig kommunikation. Truecaller är en naturlig del av den dagliga kommunikationen för mer än 310 miljoner aktiva användare, har laddats ned en halv miljard gånger och har identifierat och blockerat omkring 38 miljarder oönskade samtal under 2021.

Med huvudkontor i Stockholm sedan 2009, är Truecaller ett entreprenöriellt företag som leds av medgrundarna och en mycket erfaren ledningsgrupp. Truecaller är noterat på Nasdaq Stockholm sedan 8 oktober 2021. För mer information besök gärna corporate.truecaller.com

 

Om AIK Fotboll AB:

AIK Fotboll AB bedriver AIK Fotbollsförenings elitverksamhet genom ett herrlag, damlag samt ett juniorlag för herrar. 2022 spelar herrlaget i Allsvenskan, damlaget i OBOS Damallsvenskan och juniorlaget, som utgör en viktig rekryteringsgrund för framtida spelare, spelar i P19 Allsvenskan Norra. AIK Fotboll AB är noterat på NGM Nordic Growth Market Stockholm. För ytterligare information kring AIK Fotboll besök www.aikfotboll.se.