Zoomability och Fritidsbanken fortsätter samverka under 2024

Mellan april och november 2023 har Zoomability lånat ut två av sina terränggående elrullstolar Zoom Uphill till fritidsbankerna i Karlstad, Motala, Sigtuna/Märsta, Mora och Borlänge. Syftet var att rullstolsburna ska få möjlighet att testa dem gratis, och därmed få en mer aktiv fritid och även komma ut i naturen. Nu fortsätter samverkan genom att de fritidsbanker i Västra Götaland och Västernorrland som vill ska få samma möjlighet från december 2023 till augusti 2024.

Fritidsbanken Sverige är en ideell organisation som samlar in sport- och friluftsprylar, för att sedan låna ut dem gratis. Utrustningen är återanvända produkter som skänks av privatpersoner, företag och organisationer.

Den första Fritidsbanken öppnade januari 2013, och det finns nu en bra bit över 120 runt om i landet. Lokala fritidsbanker drivs i 90 procent av kommuner. Det är den lokala huvudmannen som ansvarar för att deras fritidsbank har medel till personal, lokalhyra och övriga omkostnader. Läs mer här www.fritidsbanken.se/

Zoomability har nu ingått ett nytt avtal med Fritidsbanken Sverige där vi fortsätter låna ut två Zoom Uphill. Det innebär att låntagare i Västra Götaland och Västerbotten får samma möjlighet som tidigare erbjöds via andra fritidsbanker 2023. Avtalet sträcker sig från december 2023 till augusti 2024.

Genom medel från Allmänna Arvsfonden satsar Fritidsbanken på att få in anpassad utrustning för personer med funktionsnedsättning. I Myndigheten för delaktighets undersökningspanel Rivkraft ställde Fritidsbanken frågor 2021. Undersökningen visade tydligt att det som personer med funktionsnedsättning saknade mest, när det gäller hjälpmedel för att komma ut i naturen, var terränganpassade rullstolar eller elrullstolar.

För mer information kontakta

VD Pehr-Johan Fager
pj@zoomability.com
0709-203961

Om Zoomability Int. AB (publ) 

Zoomability har utvecklat och säljer en terränggående elrullstol Zoom Uphill®, anpassad för personer med funktionsnedsättning i de nedre extremiteterna, men som också passar alla som vill ha en häftig körupplevelse. Den har rönt stor uppmärksamhet främst i USA, men även i Sverige och övriga Europa. Det är en hybrid mellan traditionella eldrivna rullstolar-PWC, från tillverkare som Permobil, Sunrise och Invacare, och fyrhjulingar-ATV. Zoom Uphill® har funktionaliteten och de ergonomiska kvalitéerna som en PWC och körkapacitet och stabiliteten som hos en ATV. Den är unik i sin design då den tack vare sin patenterade bottenplatta är både lätt och smidig såväl som stark och stabil och lämpar sig därför både för tuff terräng och urbana miljöer. Zoom Uphill® möjliggör ett friare liv för personer med begränsad rörelseförmåga. Det kan vara människor med olika typer av funktionshinder, lungkapacitet eller styrka i kroppen. 

Zoom Uphill® är registrerad som medicintekniskt hjälpmedel enligt MDR 2017/745 och testad enligt rullstoldirektivet EN12184.