ZWIPE: PRIVATE PLACEMENT MOTSV 25% AV KAPITAL, LANTTO TECKNAR

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Det norska biometribolaget Zwipe ska göra en riktad nyemission (private placement) av upp till 6.381.315 nya aktier, motsvarande 25 procent av de utestående aktierna i bolaget.

Emissionen riktas mot norska och internationella investerare, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Jörgen Lantto, som är styrelseordförande och storägare i Zwipe, har åtagit sig att teckna i emissionen för ett värde om 5 miljoner norska kronor.

Vidare har bolagets vd André Løvestam, finanschef Lars Kristian Solheim, strategichef Bishwajit Choudhary och teknikchef Robert Mueller åtagit sig att teckna 20.000 nya aktier vardera.

Pengarna som bolaget tillförs i emissionen kommer att användas för att finansiera den fortsatta utvecklingen och kommersialiseringen av bolaget, allmänna rörelsekostnader och strategiska investeringar, heter det i pressmeddelandet.

“Efter slutförandet av denna private placement är Zwipe finansierat genom kommersiella lanseringar under 2021 och därefter baserat på nuvarande affärsplan och marknadsantaganden”, skriver Zwipe.

Teckningskurs och antal aktier som ska emitteras kommer att avgöras genom ett så kallat “accelerated book building”-förfarande under måndagskvällen.

Bolaget har anlitat Arctic Securities och Erik Penser Bank som rådgivare och för att genomföra emissionen.

Zwipe-aktien handlas dels på Merkur Market vid Oslo Börs sedan januari 2019 och parallellnoterades på handelsplattformen Nasdaq First North i Stockholm i januari 2020.

På måndagen stängde Zwipe-aktien på 16:50 kronor i Stockholm, efter att ha stigit 17,9 procent under dagen.