Almi Invest investerar i bokningsplattformen boka.se

Almi Invest investerar 3,5 miljoner kronor i Boka Global, som driver den internetbaserade bokningsplattformen Boka.se. I emissionen på totalt 11 miljoner kronor deltar också privata investerare. Pengarna ska användas till expansion och produktutveckling.

Boka Global AB utvecklar och driver den internetbaserade bokningsplattformen och marknadsplatsen boka.se, Sveriges största bokningssystem för företag, föreningar och ideella organisationer, med över 12 000 bokningssystem och fler än 580 000 användare.

På Boka.se kan kunder enkelt skapa sitt eget bokningssystem, oavsett bransch eller verksamhet. Den snabbväxande tjänsten hanterar varje dag tiotusentals bokningar av allt från massager till däckbyten, idrottshallar, rådgivningstjänster, ridhus, konferensrum, bilpooler och tvättstugor.

Genom Boka.se görs tjänsteleverantörens utbud tillgängligt och sökbart för konsumenter, som i realtid kan se, boka och betala för tillgängliga tider.

Bokas plattform erbjuder ett robust verksamhetsstöd kombinerat med tjänster för att hantera personal, kunder, marknadsföring, försäljning, betalningar, rapportering med mera. Boka kan användas fristående eller integrerat med Fortnox och utgör i kombination med det framgångsrika redovisningssystemet en komplett e-handelslösning för tjänsteverksamheter – från egenföretagare till franchisekedjor och storbolaget med tusentals anställda.

–  Boka.se leder teknikutvecklingen inom området på den svenska marknaden. De tjänster för automatisering av återkommande bokningar och rekommendationsalgoritmer som bolaget utvecklar finns inte hos någon annan leverantör. Förutsättningarna för en fortsatt god tillväxt är goda och det är sannolikt att bolaget kommer att kunna vara drivande i konsolideringen av marknaden för tjänstebokningar, säger Pär Lagerström, Investment Manager på Almi Invest.

–  Vi är väldigt glada för att Almi Invest valt att investera i oss, säger Johan Viktorsson, vd på Boka Global. Nu kan vi ta nästa steg i vår utveckling och öka takten i vår tillväxt samt utveckla vår tekniska lösning till nästa nivå.

För ytterligare information kontakta
Pär Lagerström, Investment Manager Almi Invest, tel 076-042 65 65, mail par.lagerstrom@almiinvest.se
Johan Viktorsson, vd Boka Global, tel 070-568 57 08, mail johan@boka.se  

Om Almi Invest
Almi Invest är Sveriges mest aktiva investerare i startups. Vi gör investeringar i hela landet via 8 regionala riskkapitalbolag och ett nationellt riskkapitalbolag inom GreenTech. Almi Invest förvaltar cirka 3,5 miljarder kronor och har sedan start investerat i ca 600 startups. Våra bästa innehav har förvärvats av bl a Google, Microsoft, Qlik och Apple eller noterats på olika börser. Almi Invest är ett riskkapitalbolag inom Almi-koncernen delfinaniserat av EUs strukturfonder.