Avanza ökar sin ägarandel i Stabelo

Pressmeddelande 2018-10-25, kl 08:30 

Sedan april erbjuder Avanza, i samarbete med Stabelo, bolån utan förhandlingar och helkundskrav – nu till 1,24% ränta. Stabelo har i dagarna gjort en nyemission och Avanza Bank Holding AB har ökat sin ägarandel i Stabelo till närmare 30 procent, från strax under 20 procent.

”Stabelo är en start-up med en mycket spännande potential. När Stabelo gjorde en nyemission såg vi det som en bra möjlighet att stärka vårt samarbete även som ägare. Stabelos bolån är ett konkurrenskraftigt alternativ för Sveriges bolånetagare och våra kunder, samtidigt som vi är övertygade om att det kommer att vara en bra affär även för våra ägare,” säger Rikard Josefson, VD Avanza.

”Avanza är en bra samarbetspartner med ett starkt varumärke, högt anseende och stor distributionskraft. Jag kan inte tänka mig en bättre partner för att nå stora kundgrupper, samtidigt som vi delar samma värderingar och tro om framtiden,” säger Wilhelm Moberg, VD Stabelo Group AB.

För ytterligare information vänligen kontakta:
Rikard Josefson, VD Avanza Bank AB och Avanza Bank Holding AB, 
070-206 69 55, rikard.josefson@avanza.se

Avanza är en digital plattform för sparande och investeringar som grundades 1999. Moderbolaget Avanza Bank Holding AB (publ) är noterat på Stockholmsbörsen. Avanzas kundlöfte är att du som kund ska få mer pengar över till dig själv än hos andra banker eller pensionsbolag. Tjänsterna inkluderar bland annat sparande i aktier, fonder, sparkonton samt ett starkt pensionserbjudande. Avanza har drygt 800 000 kunder med över 300 mdr SEK i totalt sparkapital. Det motsvarar 3,8 procent av den svenska sparmarknaden. Avanza är störst sett till antalet transaktioner på Stockholmsbörsen bland svenska banker. Avanza har de senaste åtta åren vunnit SKI:s (Svenskt Kvalitetsindex) utmärkelse “Årets nöjdaste sparkunder”. För mer information besök: https://www.avanza.se/ir