Baker McKenzie legal rådgivare till ABG Sundal Collier och Swedbank vid Storytels riktade nyemission om cirka 400 MSEK

Storytel AB (publ) har genomfört en riktad nyemission av aktier om cirka 400 miljoner kronor, till en teckningskurs om 45,50 kronor per aktie, till svenska och internationella institutionella investerare. Teckningskursen fastställdes genom ett accelererat bookbuilding-förfarande.

Storytel är en av världens största prenumerationstjänster för streaming av ljud- och e-böcker, och erbjuder över en miljon titlar globalt. Storytels streamingverksamhet bedrivs under varumärkena Storytel, Mofibo och Audiobooks.com. Storytels förlagsverksamhet sköts via ljudboksförlaget StorySide och ansedda nordiska förlag som Norstedts, People's Press och Gummerus. Storytel verkar på över 25 marknader runt om i världen och har sitt huvudkontor i Stockholm, Sverige.

ABG Sundal Collier and Swedbank agerade Joint Bookrunners. Baker McKenzie agerade legal rådgivare till ABG Sundal Collier och Swedbank med ett kapitalmarknads-team bestående av Henric Roth, Nanna Trulsson och Sophie Gidlund.

Kontakt
Henric Roth, advokat och partner, Baker McKenzie
Tfn: 0760-51 80 44
E-post:
henric.roth@bakermckenzie.com

Om Baker McKenzie
Baker McKenzie är en av världens ledande fullservicebyråer inom affärsjuridik.  Sedan 1949 har Baker McKenzie tillhandahållit kvalificerade juridiska tjänster till flera av världens mest framstående företag, organisationer och offentliga institutioner. I dag har Baker McKenzie drygt 13 000 medarbetare på 74 kontor i 45 länder. I Sverige finns Baker McKenzie sedan 1991. Företagets svenska kontor är miljöcertifierat i enlighet med ISO 14001 miljöledningssystem och verksamheten är klimatneutral sedan 2020 (egen granskning)
www.bakermckenzie.com