Baker McKenzie legal rådgivare till bankerna vid Nobias företrädesemission om cirka 1,26 miljarder kr

Nobia AB (publ) har genomfört en fullt garanterad företrädesemission av aktier om totalt cirka 1 262 miljoner kronor.

Nobia utvecklar och säljer kök genom ett antal varumärken i Europa, däribland Magnet i Storbritannien, HTH, Norema, Sigdal, Invita, Superfront och Marbodal i Skandinavien och Novart i Finland. Nobia har cirka 4 700 medarbetare och en omsättning om cirka 12 miljarder kronor. Aktien är noterad på Nasdaq Stockholm under kortnamnet NOBI.

Carnegie Investment Bank, Handelsbanken Capital Markets och Nordea Bank Abp, filial i Sverige agerade Joint Global Coordinators och Joint Bookrunners. Baker McKenzie agerade legal rådgivare till bankerna med ett kapitalmarknadsteam bestående av Henric Roth, Joakim Falkner, Monica Ericson och Nanna Trulsson.

Kontakt
Henric Roth, advokat och partner, Baker McKenzie
Tfn: 0760-51 80 44
E-post:
henric.roth@bakermckenzie.com

Om Baker McKenzie
Baker McKenzie är en av världens ledande fullservicebyråer inom affärsjuridik.  Sedan 1949 har Baker McKenzie tillhandahållit kvalificerade juridiska tjänster till flera av världens mest framstående företag, organisationer och offentliga institutioner. I dag har Baker McKenzie drygt 13 500 medarbetare på 74 kontor i 45 länder. I Sverige finns Baker McKenzie sedan 1991. Företagets svenska kontor är miljöcertifierat i enlighet med ISO 14001 miljöledningssystem och vår verksamhet har sedan 2020 uppnått nettonollutsläpp av växthusgaser. 
www.bakermckenzie.com