Calmark tar in 26,5 miljoner kronor i sin riktade nyemission

Medicinteknikbolaget Calmark Sweden har genomfört en riktad nyemission som tillför bolaget 26,5 miljoner kronor före emissionskostnader, enligt ett pressmeddelande. Det blev därmed mer än de cirka 20 miljoner som kommunicerades efter börsstängningen igår.

Emissionen bestod av fem miljoner aktier som erbjöds till teckningskursen 5,30 kronor per aktie. Teckningskursen fastställdes genom ett accelererat bookbuilding-förfarande och motsvarar en rabatt på fem procent jämfört med den volymviktade genomsnittskursen för de senaste tio handelsdagarna.

Investmentbolaget Creades var bland de som deltog i emissionen. Wingefors Invest var en annan aktör som också medverkade.

Emissionen medför en utspädning på 19,8 procent av kapitalet i bolaget.

“Vi gör en offensiv kapitalisering av bolaget för att intensifiera vår produktlansering. Vi ser en tydlig efterfrågan både när det gäller våra produkter för patientnära diagnostik av nyfödda och vårt LDH-test för covid-19 patienter. Med kapitalet från emissionen har vi möjlighet att utöka satsningarna på dessa produkter och snabbt nå upp till stora volymer”, säger vd Anna Söderlund.

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire