Cyclezyme AB godkänt för notering på Spotlight Stock Market

Cyclezyme AB (”Bolaget” eller ”Cyclezyme”) är ett svenskt bioteknikföretag som utvecklar enzymer och processer för nedbrytning av framförallt PET-baserade plastprodukter, vilka är vanligt förekommande i förpackningar, textilier och kompositmaterial.

Cyclezyme är baserat i Lund och grundades 2020 utifrån mångårig forskning vid Lunds Universitet. Bolaget utvecklar och har som målsättning att kommersialisera avancerade enzymer och processer för nedbrytning av framförallt PET-baserade plastprodukter, vilka är vanligt förekommande i förpackningar, textilier och kompositmaterial. Genom enzymatisk återvinning används enzymer för att bryta ner plasten till dess grundläggande beståndsdelar utan lösningsmedel och farliga kemikalier till skillnad från alternativa kemiska metoder. Den enzymatiska teknologin gör det även möjligt att återvinna en rad olika produkter som idag inte går att återvinna med de traditionella metoderna. Förutom utveckling av enzymer utvecklar bolaget en ny process för enzymatisk nedbrytning av plastmaterial vilket innebär ett betydande framsteg när det gäller kontroll, hastighet och energieffektivitet jämfört med alternativa metoder.

Cyclezyme har nyligen och i nära samband med noteringen genomfört en nyemission för att finansiera och vidareutveckla sin affärsstrategi och teknik. Målet är att fortsätta med egna labbförsök för att validera enzymer och processer för olika material, och sedan skala upp dessa resultat för en senare implementering i en pilotanläggning.

Peter Falck, VD för Cyclezyme AB, kommenterar

”Som VD för Cyclezyme AB är jag oerhört stolt över att vårt företag nu är godkänt för notering på Spotlight Stock Market. Detta är ett viktigt steg för oss och ett erkännande av det hårda arbete som vi har lagt ner sedan starten 2020. Vår teknik, som vidareutvecklats från forskning vid Lunds Universitet, representerar en spännande lösning på hur vi i framtiden ska hantera den globala utmaningen med plastavfall”

Notering på Spotlight Stock Market
Cyclezyme AB har blivit godkända för notering på Spotlight Stock Market.
Första handelsdag beräknas bli den 22 december 2023.

Information om aktien
Kortnamn: CYCLE
ISIN: SE0020975852
Beräknad första handelsdag: 22 december 2023

Bolagets hemsida: www.cyclezyme.se

Bolagets memorandum kommer inom kort att finnas tillgängligt på www.spotlightstockmarket.com.

För mer information, vänligen kontakta:

Stina Larsson

Head of Sales and Listings, Spotlight Stock Market

+46 8 511 68 090

listings@spotlightstockmarket.com