Dala Energi AB (publ) skriver Samarbetsavtal med Ngenic AB (publ)

Dala Energi och Ngenic AB, har idag skrivit ett samarbetsavtal om att leverera digitala energitjänster till Dala Energis kunder. I samarbetet ingår ett pilotprojekt för vidare utveckling av Ngenics styrningstjänster. 

– Vi välkomnar Dala Energi som avtalspartner och ser fram emot att tillsammans utveckla en tjänst som kommer utveckla våra styrtjänster och erbjuda Dala Energis slutkunder en helhetslösning, säger Victor Berling projektledare Ngenic.

Med avtalet kommer ett pilotprojekt inledas för att tillsammans med tjänster i form av Ngenic Tune och Track erbjuda optimering av kundernas totala elförbrukning. Utöver värmestyrning kommer utveckling av styrning för laddboxar.

– Vi brinner för bygdens utveckling. Därför är vi glada över ett samarbete som i förlängningen kommer att leda till att vi utvecklar en tjänst som kommer att vara till stor nytta för alla våra kunder. Vi ser även fram emot att, genom pilotprojektet, involvera våra kunder, för värdefulla synpunkter inför lanseringen. Pilotgruppen kommer att få inverkan på slutprodukten, säger Magnus Hedgården, Affärsutvecklare, Projektledare Smart Bygd Dala Energi.

Samarbetet är ett steg på vägen mot att kunna erbjuda en helhetslösning för energibolag och slutkunder. Allt för att kunna få ännu mer flexibilitet i näten. Något som alla tjänar på i längden, kunderna som sparar energi och pengar, elnätet som effektiviseras, och miljön genom att undvika dyra timmar med importerad kraft som ofta inte är fossilfri. Dala Energi kommer att inleda sökandet av pilotkunder redan under våren.   

FÖR YTTERLIGARE INFORMATION, VÄNLIGEN KONTAKTA

MAGNUS HEDGÅRDEN, PROJEKTLEDARE 
Mail: magnus.hedgarden@dalaenergi.se  

Telefon: +46 247 738 07  

BJÖRN BERG, VD 
Mail: bjorn.berg@ngenic.se 
Telefon: +46 70 570 70 17

PATRIK NILSSON, INVESTOR RELATIONS 
Mail: patrik.nilsson@ngenic.se 
Telefon: +46 76 628 56 00

VICTOR BERLING, PROJEKTLEDARE 
Mail: victor.berling@ngenic.se  
Telefon: +46 73 985 90 29  

KORT OM DALA ENERGI 
Dala Energi erbjuder lösningar inom energi och digital kommunikation som hjälper människor och företag att leva och utvecklas i vår bygd på ett enkelt, effektivt och hållbart sätt. Vårt fokus ligger på att leverera en kundupplevelse som är lite mer och genom att satsa vidare på våra fokusområden Kund-Medarbetare-Hållbarhet och Ekonomi hoppas vi att vi når vår vision: Tillsammans för bygdens bästa investering. Dala Energi-koncernen omsätter ca 300 Mkr och har ca 34 000 kunder. Tillsammans är vi ca 80 medarbetare och finns idag med verksamhet i Rättvik, Leksand, Gagnef och Säter. Ett ägande i Dala Energi är ett ägande i en lokal drivkraft med syfte att ge ekonomisk avkastning, en sund samhällsutveckling och en hållbar miljö. 4 400 privata aktieägare och tre kommuner; Leksand, Rättvik och Gagnef gör detta möjligt. Dala Energi är är noterat på Nasdaq First North Growth Market. För mer information, besök: www.dalaenergi.se  

Dala Energis Certified Adviser är Redeye AB 
Telefon: +46 8 121 576 90  
Certifiedadviser@redeye.se  
www.redeye.se  

KORT OM NGENIC 
Ngenic är ett ledande energiteknikföretag som arbetar med digitalisering och effektivisering av energisystem, med energiföretag, fastighetsägare, bostadsrättsföreningar och villaägare som kunder. Produkterna och systemet möjliggör ett mer kostnadseffektivt utnyttjande av befintlig infrastruktur i el- och fjärrvärmenät samtidigt som kundvärdet av energileveransen ökar. Energieffektiviseringsföretagen (EEF) utsåg Ngenic till Årets framtidsföretag 2019. Huvudkontoret ligger i Uppsala. Ngenic är noterat på Nasdaq First North Growth Market 
(ticker: NGENIC). För mer information, besök: www.ngenic.se

Ngenics Certified Adviser är Redeye AB 
Telefon: +46 8 121 576 90 
Certifiedadviser@redeye.se  
www.redeye.se