E-BYGGHANDLAREN BYGGHEMMA PÅ VÄG TILL BÖRSEN – DI

STOCKHOLM (Direkt) E-bygghandlaren Bygghemma är till salu igen. Efter mindre än ett år som ägare förbereder det norska riskkapitalbolaget FSN Capital en börsnotering av bolaget, enligt Dagens industri.

FSN Capital köpte Bygghemma från familjen Ax:son Johnsons investmentbolag Nordstjernan för mindre än ett år sedan, i oktober 2016. Men nu är den snabbväxande e-handelskoncernen ute till försäljning igen, uppger flera källor för Di.

FSN Capital ska redan före sommaren ha inlett en process med att utse finansiella rådgivare inför en eventuell börsnotering av bolaget, en process som också kan leda till en försäljning utanför börsen.

FSN Capital, som för två år sedan satte industribolaget Troax på Stockholmsbörsen och i våras gjorde samma sak med installationsbolaget Instalco, vill inte bekräfta Di:s uppgifter.

Under 2016 sålde Bygghemma-koncernen heminredning och byggvaror för 2,6 miljarder kronor, men under de senaste tolv månaderna har omsättningen klättrat över 4 miljarder kronor.

Om varje försäljningskrona värderas lika högt som vid fjolårets affär talar det för en prislapp på runt 4 miljarder kronor, skriver Di.

En notering av Bygghemma skulle även innebära att Byggmax får en snabbväxande konkurrent på Stockholmsbörsen.