SPEL: ANGRY BIRDS-ROVIO NU PÅ VÄG TILL HELSINGFORSBÖRSEN

STOCKHOLM (Direkt) Den finländska spel- och underhållningsstudion Rovio, som bland annat ligger bakom mobilspelet Angry Birds, har nu offentliggjort sina börsnoteringsavsikter.

Spekulationer om en notering har cirkulerat en tid men nu uppger Rovio i ett pressmeddelande att siktet är inställt på Helsingforsbörsen.

I samband noteringen kommer Rovios huvudägare, Trema International, samt “vissa andra” aktieägare att minska sina innehav. Dessutom kommer en nyemission göras med avsikt att ta in cirka 30 miljoner euro.

Rovios verksamhet är uppdelad i två affärsenheter: Games och Brand Licensing, varav speldelen står för cirka 80 procent av koncernens intäkter. I fjol uppgick Rovios intäkter till 190 miljoner euro med en justerad ebitda-vinst på 35,4 miljoner.

Ett av bolagets finansiella mål är att ha en rörelsemarginal på 30 procent. I fjol låg marginalen på 8,8 procent och det första halvåret 2017 på 12,7 procent.

Enligt Rovio har bolagets spel laddats ner mer än 3,7 miljarder gånger och de har i snitt 80 miljoner månatliga användare.