Elitskidåkaren Anton Persson blir del av vår iamKraft®-familj

Anton Persson, elitskidåkare från Torsby, Värmland, är Nordic Papers nya samarbetspartner och bärare av varumärket iamKraft®.
Anton är en del av Svenska Skidlandslaget och satsar nu allt mot OS i Peking.

Sedan flera år samarbetar Nordic Paper med bland andra Claudia Payton som är elitsprinter samt Svenska Bagarlandslaget. Nu tar vi nästa steg och bjuder in Anton som även han ska bli ett ansikte utåt för vårt kraftpapper, iamKraft®. Anton personifierar allt som vårt kraftpapper står för. Det vill säga, kraft, uthållighet, styrka, flexibilitet och hållbarhet.
–    Nordic Paper värnar och stöttar det lokala idrotts- och föreningslivet. Anton är en sann värmlänning som vi gärna vill stödja. Det är en del av vårt sociala engagemang och det är viktigt för oss att värna lokala förmågor, föreningar och klubbar både inom idrottsrörelser men också i kulturella sammanhang, säger Marie Stenquist, kommunikationsdirektör.
Nordic Paper levererar specialpapper till kunder i hela världen och vid våra anläggningar i Bäckhammar och i Åmotfors tillverkar vi kraftpapper. Ett av världens starkaste papper i Bäckhammar. Pappret används bland annat i olika typer av säckar, men också i papperspåsar och inom byggindustrin. Tillsammans med våra kunder utvecklar vi även nya applikationer för vårt papper som är baserat på hållbar råvara. Applikationer som kräver ett starkt papper, helt enkelt. Därför passar Anton väl in med sina starka meriter som bland annat inkluderar SM-guld sprint vintern 2021, två gånger i topp 15 i Världscupen, sju pallplatser i Sverigecupen, varav en seger på hemmaplan i Torsby. 
–    Samarbetet är oerhört glädjande eftersom det ger mig chansen att verkligen satsa fullt ut. Det ska bli roligt att samarbeta med Nordic Paper som är ett ledande företag inom sin bransch och som dessutom har en tydlig miljöprofil. Att de dessutom finns här i Värmland där jag är uppvuxen och en gång började åka skidor med min farfar gör det extra roligt, säger Anton.

 

Vid frågor, vänligen kontakta:

Marie Stenquist

Director Communication/PR
marie.stenquist@nordic-paper.com
072-5189773

Nordic Paper är en skandinavisk specialpappersproducent, som tillverkat högkvalitativt papper sedan 1800-talet. Vi är en ledande leverantör av kraftpapper och naturligt fettresistent livsmedelspapper. Våra produkter är baserade på förnyelsebara skogsråvara från lokala skogar. Från våra fyra skandinaviska pappersbruk levererar vi till kunder i över 70 länder. Nordic Paper hade 2020 intäkter om cirka MSEK 2 900, cirka 630 anställda och är noterat på Nasdaq Stockholm. www.nordic-paper.se