Epiroc ny värd för Sickla Gruvlopp

Stockholm den 11 juni 2018: Epiroc tar över som ny värd för Sickla Gruvlopp efter Atlas Copco. Epiroc har ansvarat för gruv- och bergbrytningsteknik inom Atlas Copco och kommer att separeras och börsnoteras den 18 juni 2018. För Sickla Gruvlopp innebär det en ny spännande inramning.

Sickla Gruvlopp, som nu arrangeras för fjärde året i rad, är en del av Sicklaloppet som hålls söndag den
16 september i Sickla Köpkvarter, Nacka. Gruvloppet är ett riktigt upplevelselopp på 2,5 km där större delen går 40 meter under jord i Epirocs gruva i Sickla. Maximalt antal deltagare i Sickla Gruvlopp är 800 st.

Vi ser fram emot att ta över värdskapet för det populära Sickla Gruvloppet”, säger Ola Kinnander, Epirocs presschef. “Det här är ett unikt lopp där vi har en fantastisk möjlighet att visa upp vår verksamhet och nya varumärke för allmänheten genom detta härliga event”.

Gruvan grundades 1938 och fyller alltså 80 år i år. Gångarna har använts genom decennierna för tester av nyutvecklade bergborrar, och än idag är gruvan en viktig testanläggning för Epirocs världsledande gruvutrustning. Berget är perfekt för ändamålet eftersom det är massivt och inte spricker när man borrar i det. Bergarten är gnejs och granit. Epirocs huvudkontor ligger i samma byggnad som Atlas Copcos, ovanför gruvan i Sickla.

Det här blir en riktig nytändning för Sickla Gruvlopp och vi ser fram emot samarbetet med Epiroc”, säger Jonas Andersson, tävlingsledare för Sicklaloppet. “De som springer Sickla Gruvlopp kommer att få vara med om ett upplevelselopp utöver det vanliga. Sickla Gruvlopp ska vara ett lopp och en helhetsupplevelse som man aldrig glömmer”.

Ola Kinnander, Presschef Epiroc 
070 347 2455, ola.kinnander@epiroc.com

Fredrik Trahn, ansvarig kommunikation och media Sicklaloppet 
070 913 67 96, fredrik.trahn@gmail.com

Jonas Andersson, tävlingsledare Sicklaloppet
070 667 68 69, jonas.andersson@sicklaloppet.se

Epiroc är en ledande produktivitetspartner för gruv-, infrastruktur- och råvaruindustrierna. Med banbrytande teknologi utvecklar och tillverkar Epiroc innovativa borriggar, bergbrytnings- och anläggningsutrustning, och tillhandahåller förstklassig service och förbrukningsvaror. Företaget grundades i Stockholm och har passionerade medarbetare som stödjer och samarbetar med kunder i över 150 länder. Mer information finns på www.epirocgroup.com/se.