Flexion Mobile Plc noteras på First North – Spelutvecklarnas nya motorväg till Androidtelefoner

Istället för att slåss bland miljontals konkurrenter i App Store eller Google Play så kan spelutvecklare över hela världen använda sig av Flexion. De har skapat en tredje väg till konsumenterna genom bland annat kanaler som Amazon och Samsung men även flertalet lokala och regionala kanaler. På onsdag sker en börsnotering på First North vilket kommer innebära en ökad möjlighet för Flexion att göra fler och större affärer med spelutvecklare och kanaler och ge bolaget en aktiebas som ett medel i framtida uppköp på marknaden. Flexion har redan idag en gedigen kundlista med giganter som Amazon och Samsung.

Flexion öppnar nya dörrar för spelutvecklare

Branschen för spelutveckling är hårt konkurrensutsatt där många har försökt men långt ifrån alla har lyckats. Att utveckla spel för mobilbranschen är en tidskrävande och kostsam process som endast överträffas av utmaningen med att lansera och marknadsföra spelet när det väl är ute på marknaden. Många företag har pumpat in miljontals kronor i marknadsföring för att sticka ut i mängden hos App Store och Google Play utan större framgångar, en mardröm för startups i små kostymer. Lösningen och vägen in på marknaden kan för många spelutvecklare vara Flexion, en samling av distributionsplattformar för Android-spel.

Den globala och lokala distributionskanalen

Företaget erbjuder utvecklare av Android-spel ett enkelt och kostnadseffektivt sätt att nå nya kunder.  Med hjälp av Flexion kan utvecklarna också få tillgång till distributionsjättar som Alibaba, japanska KDDI och koreanska One Store. Genom att hjälpa spelutvecklarna att utnyttja potentialen för ytterligare marknader kan utvecklarna själva fokusera på att maximera spelupplevelsen. Flexion är ensam i världen med att erbjuda en global distributionsapparat och ett tjänsteutbud som detta i spelbranschen.

Unik teknik

Tidigare behövde utvecklarna göra ändringar i spelkoden inför lansering i varje ny distributionskanal vilket gjorde att utvecklingstimmarna drog iväg och uppstartskostnader men framförallt driften blev resurskrävande. Med Flexions unika teknik är det möjligt att lägga till, ändra eller ta bort funktioner i spel för att göra dem kompatibla med kraven på varje ny plattform. En startup som samarbetar med Flexion blir därmed enormt snabbfotad och kan växa parallellt på flera marknader.

Flexion kan driva intäkter och engagemang hos användarna

Tekniken kan förbättra befintliga applikationer genom att lägga till funktionalitet, främst för att driva intäkter och engagemang hos användarna. Till exempel kan prisrabatter och erbjudande adderas som gör det möjligt för distributionskanaler att skapa unika kampanjer för sina kunder.

Målet att bli en av världens största marknadskanaler för spelutvecklare

Flexion har mer att göra än någonsin och mycket av det beror på intresset för ny distribution av spel har ökat markant. Bolaget kan idag garantera spelutvecklare en användarbas med hög kvalitet från hela världen. Trots sitt säte i London så väljer de svenska bröderna, Jens och Per Lauritzson, att göra en börsnotering i Sverige tack vare den stora förståelsen för spelbranschen här på hemmaplan. Målsättning är att bli den största distributions plattformen  efter Google för android utvecklare.

1 thoughts on “Flexion Mobile Plc noteras på First North – Spelutvecklarnas nya motorväg till Androidtelefoner

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Namn *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.