ESEN eSports inleder samarbete med Znipe eSports AB

I samband med esportturneringen IEM Oakland i USA, med hela $300.000 i prispotten, kommer Znipe eSports i samarbete med ESEN studio producera showen ZNIPE LIVE.

Sändningen kommer att innehålla en rad välbekanta ansikten, som den prisbelönta analytikern Duncan “Thorin” Shields och den numera legendariska kommentatorn Auguste “Semmler” Massonnat. Gäster i studion är Jacob “Pimp” Winneche och Tomi “lurppis” Kovanen. Showen kan ses som ett utmärkt komplement för dem som vill få ännu mer analyser, diskussioner och insikter om matcherna, utöver den sändning som IEM själva står för.

Esportshowen visas  exklusivt på Znipe.TV där tittarna kommer att kunna njuta av kommentatorernas tankar, diskussioner och analyser. Znipe’s unika TV-spelare möjliggör för tittaren att anpassa vyn så upp till fyra strömmar visas samtidigt. Detta ger en unik och personlig tittarupplevelse som tillgodoser både erfarna fans och nykomlingar till esport.

– Znipe har en unik plattform och erbjuder ett helt nytt sätt att titta på esport där du som tittare enkelt kan anpassa tittarupplevelsen genom att välja de spelare du själv vill se. Vi är glada och stolta att Znipe väljer ESEN studio som samarbetspartner och ser fram emot att få leverera en kvalitetsström till Znipe.TV under helgens liveshow. (1080p 60FPS) säger Joakim Stenberg, vd på ESEN eSports AB.

– Znipe har extremt hög ambitionsnivå och vi ställer krav därefter, då vi avser att leverera den absolut bästa tittarupplevelsen som går att få idag. Inte bara med vår unika spelare, utan även i de produktioner vi själva producerar. ESEN Studio har en infrastruktur som vi söker för att kunna leverera det vi vill, men också för att växa i framtiden. Vi både hoppas och tror att detta är starten av många fler framtida samarbeten, säger Daniel Ekstam, Production Manager, på Znipe eSports AB.

Här är lagen som gör upp om $300.000 under IEM Oakland
Astralis, Cloud9, FaZe Clan, G2 Esports, Gambit, Renegades, OpTic Gaming, TheMongolz, NiP, SK Gaming, Team EnVyUs, Team Liquid. Mer info om turneringen: https://goo.gl/PGnDQr 

ZNIPE LIVE startar inför semifinalerna på Lördag 21:00 den 18 november och fortsätter med finalen Söndag 21:30 den 19:e November och kan ses på www.znipe.tv . Officiell trailer: https://goo.gl/GMt6uz 

Kontakt: 

Joakim Stenberg, VD ESEN eSports

+46 70 772 87 72

joakim@esenstudio.com 

Om ESEN eSports 

ESEN eSports AB är Sveriges första renodlade publika esportbolag där alla kan vara delägare. ESEN är ett av Sveriges största sändningsbolag för esport och gaming. ESEN producerar stora esportturneringar som till exempel King of Nordic samt gör och sänder turneringar på evenemang som CPH Games, datorfestivalen Birdie, Digitaly X och DreamHack. ESEN arrangerar även andra evenemang och programserier inom esport, cosplay och gaming.

Om ZNIPE: 
Znipe esports-plattform ger användarna möjlighet att ta full kontroll över deras esportupplevelse, med både insiktsfullt innehåll från våra talanger och några av de bästa turneringarna. Vårt unika sätt att sända, erbjuder tittaren att titta på upp till fyra spelare samtidigt, titta på VOD’s och höjdpunkter samt enkelheten att synkronisera strömmen med sina vänner. Tillsammans med några av de största namnen inom esport, producerar vi unikt innehåll för att öka kunskapen om scenen och spelet. Våra användare erbjuds alltid det lilla extra.