Fitness24Seven-grundaren är Sydsveriges främsta entreprenör

​​​​​​Christian Ask, vd och ägare av Fitness24Seven tog emot utmärkelsen som Sydsveriges främsta entreprenör. På tisdagskvällens regionfinal av EY Entrepreneur Of The Year 2022 i Malmö delades flera priser ut. Charlotta Lannerheim, Bluebox AB blev ”Årets kvinnliga stjärnskott” och ”Årets manliga stjärnskott” gick till Oliver Lundgren, Skolon AB. Örjan Johansson, Spiideo AB mottog pris för ”Bästa internationella tillväxt”.

Utmärkelsen EY Entrepreneur Of The Year har nu nått södra Sverige och Christian Ask från Lund mottog utmärkelsen under tisdagskvällens regionfinal. Christian är entreprenören bakom den snabbväxande gymkedjan Fitness24Seven och startskottet var ett gym i Malmö 2003. I dag finns Fitness24Seven i Sverige, Norge, Finland, Thailand och Colombia. Christians mål är att hjälpa människor till ett hälsosammare liv, oavsett vilka de är och var de bor. Fortsatt expansion står på agendan med gym i nya stadsdelar, städer och länder.

– Juryn har intervjuat ett gäng fantastiska entreprenörer och tillsammans diskuterat fram vem som är värdiga vinnare. Det är både en stor ära och ett svårt jobb, eftersom alla nominerade bevisligen är framgångsrika och bör ses som stjärnor som skapar jobb och förändrar världen varje dag, säger juryordförande Mia Rolf.

Den oberoende jury som korade vinnarna i region Syd leddes av ordförande Mia Rolf, cmo  Wihlborgs Fastigheter AB och övriga jurymedlemmar är Peter Areskog, VD Areco Steel AB, Elisabeth Brevenson, VD Brakeson AB, Per Hidenius, ledamot Hypergene AB, Alexander Wachtmeister Da Silva, medgrundare Telavox AB, Lena Holst, VD Starka AB, Karolin Jeppsson, VD Dofab AB och Henrik Hallgren, grundare Parkster AB.

Juryns motivering löd:
Utan externt kapital har den här entreprenören byggt ett miljardbolag från grunden. Med en otrolig drivkraft har entreprenören tagit sig an världen helt orädd och gått sin egen väg där andra kanske hade tvekat. Entreprenören har tagit sitt bolag igenom finanskris och pandemi och står nu stark och redo att fortsätta sin globala tillväxt och sin resa mot nästa miljard. Årets vinnare visar på ett stort engagemang för både individen och för samhället och han vill med sitt entreprenörskap bidra till ett mer hälsosamt liv för alla.

Framgångsrika entreprenörer från Karlshamn och Malmö tog också emot priser
På Malmö Opera delades det även ut pris till Charlotta Lannerheim, Bluebox AB, Malmö, som ”Årets kvinnliga stjärnskott”. ”Årets manliga stjärnskott” gick till Karlshamnsentreprenören Oliver Lundgren Skolon AB. ”Bästa internationella tillväxt” delades ut till Örjan Johansson, Spiideo AB, Malmö. Samtliga vinnare går vidare till den nationella finalen i Stockholms stadshus den 9 februari 2023.

– Vilken fantastisk kväll vi haft på Malmö Opera där vi hyllat våra sydsvenska entreprenörer. Christian Ask är verkligen en inspirerande entreprenör med ett oerhört stort driv. Stort lycka till önskar jag honom och alla andra sydsvenska vinnare i Sverigefinalen i februari, säger Hanna Fehland, ansvarig för EY Entrepreneur Of The Year i region Syd.

Läs mer om alla finalisterna.
För mer information: www.eoy.se
Pressbilderwww.flickr.com/eoy_sweden

EY Entrepreneur Of The Year 2022 i Malm

Jurymotiveringar region Syd:

Årets EY Entrepreneur Of The Year – Christian Ask, Fitness24Seven
Utan externt kapital har den här entreprenören byggt ett miljardbolag från grunden. Med en otrolig drivkraft har entreprenören tagit sig an världen helt orädd och gått sin egen väg där andra kanske hade tvekat. Entreprenören har tagit sitt bolag igenom finanskris och pandemi och står nu stark och redo att fortsätta sin globala tillväxt och sin resa mot nästa miljard. Årets vinnare visar på ett stort engagemang för både individen och för samhället och han vill med sitt entreprenörskap bidra till ett mer hälsosamt liv för alla.

Årets kvinnliga stjärnskott – Charlotta Lannerheim, Bluebox AB
Entreprenörskap har alltid legat den här entreprenören varmt om hjärtat. Hon är en pionjär inom sin bransch och med sin envishet, påhittighet och glädje för att lösa problem har entreprenören tagit sitt bolag genom tuffa tider och kommit ur starkare på andra sidan. Med ett tydligt fokus på kundnöjdhet och en stark vilja att driva sitt bolag framåt har entreprenören tagit sig an nya marknader. Hon står nu på egna ben, fast besluten att ta sig an nya utmaningar och att fortsätta sprida glädje med sina produkter. 

Årets manliga stjärnskott – Oliver Lundgren Skolon AB
Där andra såg utmaningar och motgångar såg den här entreprenören, tillsammans med sin medgrundare, möjligheter. Det starka entreprenörskapet har bidragit till att digitalisera en annars mycket traditionell bransch. Med ett uttalat syfte att göra kunskap tillgängligt för alla har entreprenören med sin produkt förenklat, förbättrat och effektiviserat en hel bransch. Med en produkt som kan beskrivas som ”ett Spotify för läromedel” har den här entreprenören mycket goda möjligheter att bli marknadsledande inom sin nisch.

Bästa internationella tillväxt – Örjan Johansson, Spiideo AB
Entreprenören är en innovatör av högsta rang som med sitt gedigna intresse och spännande bakgrund i teknik har skapat en produkt som har utvecklat och drivit en hel bransch framåt. Entreprenören har gjort det möjligt för den breda allmänheten att ta del av upplevelser av världsklass på ett enkelt och kostnadseffektivt sätt oavsett vart man befinner dig. Bolaget har över 80% internationella kunder och med siktet inställt på att bli en ledande internationell leverantör tar nu entreprenören världen med storm; en arena i taget. 

För mer information, vänligen kontakta:
Hanna Fehland, ansvarig för EY Entrepreneur Of The Year i region Syd, 070 324 97 48, hanna.fehland@se.ey.com

Om EY Entrepreneur Of The Year
EY Entrepreneur Of The Year är en av världens främsta utmärkelser för entreprenörer. Tävlingen startade i USA 1986 och i Sverige började utmärkelsen delas ut 1995. Det är den första internationella utmärkelsen för entreprenörer som med tydliga visioner och goda ledaregenskaper bygger upp framgångsrika företag. Tävlingen genomförs på regional, nationell och internationell nivå i fler än 140 städer i fler än 60 länder. En oberoende jury bedömer entreprenörerna efter kriterierna inflytande, entreprenörsanda, syfte och tillväxt. Vid de regionala finalerna och vid den nationella finalen i Sverige utses även vinnare i kategorierna Årets kvinnliga stjärnskott, Årets manliga stjärnskott och Bästa internationella tillväxt.
Den första entreprenören att ta hem den prestigefulla titeln i Sverige 1995 var Karin Henriksson, då vd på Hogia Institutet AB i Stenungssund. Bland vinnarna genom åren finns entreprenörer från företag som Kopparbergs Bryggeri, Meda, Poolia, New Wave Group, Stadium, Klarna och Netonnet group.
För mer information om utmärkelsen, besök gärna
www.eoy.se
Mer information om EY som organisation: www.ey.com/se