Förråd och coworking mixas i Tyresö

I Tyresö utanför Stockholm bygger 24Storage en ny modell för förrådsbranschen. Genom en coworking-yta bland förråden kan företagare arbeta på plats. 24Storage ser en ökande trend i att nystartade företag använder förråd som bas för sin verksamhet.

Förrådsföretaget 24Storage har i Tyresö utanför Stockholm en av landets modernaste anläggningar. Från att bara vara en förvaringsplats har förråden alltmer blivit en bas för mindre företag.

– Förråd var förut mest ett ställe där du lastade av saker, ofta i samband med flytt. Idag finns det helt nya användningsområden. Var sjätte förråd hyrs numera ut till företag som använder dem som lager, förvaring av verktyg och liknande. Förråden har blivit en del i den nya ekonomin som inte kräver lokaler på stan, säger Fredrik Sandelin som är vd för 24Storage.

Nu i början på juni öppnar 24Storage en coworking-yta i bottenvåningen på anläggningen. Tanken är att företagare ska kunna använda den för att sköta såväl kundkontakter som administration.

– Den nya ekonomin utvecklas snabbt och här i Tyresö har vi redan flera intressenter på platserna, bland annat ett företag som säljer elscootrar. Planen framåt är att göra liknande utbyggnader på flera andra ställen i landet, säger Fredrik Sandelin.

Fakta – 24Storage förrådsanläggning i Tyresö
Antal förråd: 400
Först i Sverige att mixa förråd och coworking
Öppnar 8 juni

För mer information:

Fredrik Sandelin, vd
Telefon: +46 73 068 36 58
E-post: fredrik.sandelin@24storage.com

24Storage är ett self storage-bolag som erbjuder kunder förvaringsyta utanför hemmet på ett enkelt sätt med hög tillgänglighet. Bolaget grundades 2015 med visionen att digitalisera förrådsbranschen och har sedan dess lyckats etablera sig som en av de största aktörerna i Sverige. 24Storage driver och utvecklar 26 förrådsanläggningar, fördelat på 12 000 förråd motsvarande totalt 66 500 uthyrningsbara kvadratmeter och 7 000 kunder. För mer information besök gärna 24storage.se.