Första handelsdag i Eevia Health Plc

Idag är första handelsdag i Eevia Health Plc. De erbjuder bioaktiva ingredienser extraherade från organiskt certifierade och växtbaserade råvaror.

Bolaget har byggt processer, produktionsprotokoll och procedurer för att leverera sina ekologiska produkter till internationella kunder över stora delar av världen. Bolaget grundades 2017 och har sitt huvudkontor i Finland.

“Det är väldigt spännande att få Eevia Health listat på Spotlight. Nu kan vi fokusera på lönsam tillväxt och att skapa värde för våra aktieägare under de kommande åren.” säger Stein Ulve, VD, Eevia Health Plc.

I samband med noteringen genomförde Eevia Health Plc en nyemission som tillför bolaget cirka 26,2 MSEK. Genom erbjudandet välkomnar bolaget cirka 700 nya aktieägare.

”Idag noteras Eevia Health Plc, ett finskt bolag inom food tech. De nordiska gränserna är verkligen på väg att suddas ut och man väljer inte längre börs utifrån vilket land bolaget kommer ifrån – man söker sig dit investerarna finns. Vår vision om att vara en nordisk börs med ett nordiskt erbjudande stärks ytterligare i och med att vi får äran att välkomna Eevia Health Plc till Spotlight” säger Carl-Henrik Nordberg, Head of Listing, Spotlight.

Presskontakt

Jenny Sondal, CMO Spotlight

+46 70 7749303, js@spotlightstockmarket.com

OM SPOTLIGHT

Spotlight är marknadsplatsen där investerare och tillväxtbolag möts. Hos oss är det enklare och tryggare för bolagen att vara noterade. Vi erbjuder en helhetslösning som ökar synligheten för våra bolag genom unika mediesamarbeten. Investerare får genom Spotlight möjlighet att bli delägare i cirka 160 tillväxtbolag i olika branscher från flera länder, däribland bolag som Bahnhof, Freetrailer och Synthetic MR.

spotlightstockmarket.com