FÖRVALTAREN FÖRENKLAR FÖR RÄDDNINGSTJÄNSTEN – ÖKAD TRYGGHET FÖR HYRESGÄSTER

Fastighets AB Förvaltaren har som första allmännyttiga bostadsbolag i Stockholmsregionen anslutit alla sina fastigheter till Smart passage. Det är ett system för digital inpassering som automatiskt ger räddningstjänsten tillfällig access till Förvaltarens fastigheter vid larm. En lösning som kan spara sekunder eller minuter när det är som mest akut. Smart passage är utvecklat och framtaget av SOS Alarm och Amido AB.

Foto: Alexander Asklöf
På bilden: Peter Schilling kommunstyrelseordförande Sundbybergs stad, Daniel Levrén Amido AB, Annika Forsgren SOS Alarm, Petra Karlsson Ekström vd Förvaltaren, Malin Cohn SOS Alarm, Niklas Nordenskär & Jonathan Alm Räddningstjänsten.

Hittills i år har det inkommit 270 räddningsärenden till SOS Alarm där samtalet kommit från någon i Sundbyberg. I vissa fall behöver räddningstjänsten ta sig in i fastigheter för att nå fram till den som larmat eller är i nöd, vilket kan ta olika lång tid beroende på förutsättningar. 

För att underlätta för räddningstjänsten har Förvaltaren nu anslutit alla sina fastigheter med elektronisk inpassering till Smart passage. Genom en enda digital tagg i varje räddningsfordon får räddningstjänsten tillfälligt tillträde till fastigheten i fråga under en utryckning. 
För Förvaltaren är hyresgästernas trygghet av stor vikt. Beslutet att ansluta fastighetsbeståndet till Smart passage låg därför helt i linje med Förvaltarens övriga trygghetsfrämjande arbete.  

Genom att underlätta för räddningstjänst att komma in i Förvaltarens fastigheter snabbare ökar vi tryggheten för våra hyresgäster. Upplevelsen av trygghet i och mellan våra hus i Sundbyberg är en av våra viktigaste prioriteringar, säger Petra Karlsson Ekström, VD på Förvaltaren. 
Förvaltaren blir den första större aktören i Stockholmsregionen som installerar Smart passage.

– Äntligen får vi möjlighet att börja ansluta och göra skillnad för Stockholm i större skala. Samarbetet med Förvaltaren i projektet har varit utomordentligt bra och jag beundrar deras digitala innovationskapacitet samt deras ambitioner att öka trygghet och säkerhet för sina hyresgäster, säger Johnny Berlic, VD, Amido. 

Förvaltaren har 85 fastigheter, över 6600 hyreslägenheter i områdena centrala Sundbyberg, Hallonbergen och i Rissne. 

Vi är mycket glada att Förvaltaren, den första allmännyttan i Stockholmsområdet, nu ansluter sig till Smart passage. Det gör att vi kan skicka med tillträde till fastigheten när larmet går och att alla anslutna parter helt kan utesluta nyckelhanteringen. Smidigt, tryggt och tidsbesparande för alla, säger Malin Cohn, produktägare Smart passage, SOS Alarm. 

OM SMART PASSAGE
Smart passage är SOS Alarms koncept för inpassering genom digitala och tillfälliga nycklar. Systemet kan enkelt integreras med befintliga låssystem. När ambulans eller räddningstjänst behöver tillfällig behörighet till byggnaden kommer de in när det behövs – vid larm om brand eller sjukdom.

Smart passage levereras av SOS Alarm tillsammans med Amido och Swedlock. 
Läs mer om Smart passage

OM FÖRVALTAREN
Fastighets AB Förvaltaren är Sundbyberg stads eget fastighetsbolag. Sedan starten 1947 har man byggt och utvecklat det moderna Sundbyberg med attraktiva bostäder och fräscha lokaler för företag och andra verksamheter.

FÖR FRÅGOR KONTAKTA
Förvaltarens pressansvarig Elin Poska, elin.poska@forvaltaren.se, 072 166 24 12
SOS Alarms pressjour: press@sosalarm.se, 08-205 307 
Amido AB, Johnny Berlic, VD, johnny.berlic@amido.se, 031-719 20 70

För ytterligare information, vänligen kontakta
Amido AB
Johnny Berlic, VD
johnny.berlic@amido.se
www.amido.se
031-719 20 70

Om Amido 
Amidos digitala plattform låter fastighetsägare enkelt dela access till låsta utrymmen oavsett passersystem eller paketbox. I samarbete med SOS Alarm får räddningsfordon genom plattformen access vid larm och allt från logistik, till städbolag får access dit de behöver när de behöver det – automatiserat och enkelt.