Genetic Analysis AS ingår avtal med ledande diagnostikbolag om distribution av GA-map[®] i Europa

OSLO, NORGE – 7 november 2022: Genetic Analysis AS (“GA”), specialist på molekylär diagnostik, meddelar idag att GA har ingått ett avtal med ett ledande globalt diagnostikbolag för distribution av GA-map® Dysbiosis Test i Europa.

GA och diagnostikpartnern befinner sig nu i lanseringsfasen för utvalda europeiska marknader och förväntar sig att detta kommer bidra till ökade intäkter från 2023.

Den globala efterfrågan på bedömningar av tarmmikrobiom ökar drastiskt inom den privata sjukvården, medicinska kliniker och akademisk forskning. Produktutbudet GA-map® kommer att rikta sig till laboratorier som utför tjänster till både kliniska diagnostiska kunder och kliniska forskningskunder. GA-map®-plattformen erbjuder en snabb laboratorietesttjänst för mikrobiomanalyser med en integrerad mjukvarualgoritm för omedelbar resultatpresentation.

Ronny Hermansen, VD för Genetic Analysis, kommenterar:
"GA är glada över att ha tecknat avtal med denna viktiga partner för den europeiska marknaden och vi är övertygade om att GA-map® kommer att bli ett betydande tillägg till deras redan starka produktportfölj.”

Detta är en översättning av det engelska originalet. Om det finns någon inkonsekvens mellan den engelska och den svenska versionen ska den engelska versionen gälla.

För mer informtion, vänligen kontakta:
Ronny Hermansen, VD
E-mail: rh@genetic-analysis.com

Eilert Aamodt, CFO
E-mail: ea@genetic-analysis.com

Om Genetic Analysis
Genetic Analysis AS (GA) är ett vetenskapsbaserat diagnostiskt företag och en pionjär inom området mänsklig mikrobiom med mer än 10 års expertis inom forskning och produktutveckling. Den unika GA-map®-plattformen är baserad på en förinriktad multiplexmetod som är specialiserad för samtidig analys av ett stort antal bakterier i en reaktion. Testresultaten genereras med hjälp av den kliniskt validerade och banbrytande GA-map®-software algoritmen. Detta möjliggör omedelbara resultat utan behov av ytterligare bioinformatikarbete. GA:s vision är att bli det ledande företaget för standardiserade tarmmikrobiota-tester i världen, och GA har åtagit sig att hjälpa till att identifiera och återställa det mänskliga mikrobiomet genom sin toppmoderna teknik. GA har ett team av högt kvalificerade medarbetare med vetenskaplig bakgrund och kompetens inom bioinformatik, molekylärbiologi och bioteknik.

Mer information finns på Genetic Analysis hemsida: www.genetic-analysis.com.