#investtalks: Snabbväxande Emollivet tar sikte på den expansiva djurhälsomarknaden med innovativa lösningar på husdjurs hudproblem

Allt fler människor blir husdjursägare och lägger även mer tid och pengar på sina djur. Den globala djurhälsomarknaden befinner sig därmed i en långsiktig tillväxtfas. Det Göteborgsbaserade djurhälsobolaget Emollivet, som utvecklar spraybaserade hudvårdsprodukter för husdjur, lanserade sin första produkt i mars 2022 och siktar på att bygga upp en produktportfölj med användarvänliga och innovativa hudvårdsprodukter för hund, katt och häst. Det berättar Stina Linge, vd på Emollivet, som är ett dotterbolag till FoU-bolaget Lipidor.

I mars 2022 lanserade ni er första produkt, Emollivet COMBI för hästar med mugg, rasp och skorv hos häst. Vad är bakgrunden till att er första produkt har hästägare som målgrupp?

–När vi genomförde en kundenkät framgick det tydligt att många hästägare efterfrågar en användarvänlig och smidig hudvårdsprodukt som gör det enkelt för dem att ta hand om sin hästs hudproblem varje dag och samtidigt ger hästägare mer kvalitetstid med sitt djur. Det var därför naturligt att vår första produkt vänder sig till just hästägare. På längre sikt planerar vi även att lansera hudvårdsprodukter som är utvecklade för olika typer av hudåkommor hos hund och katt.

Vilka faktorer bidrar till att många djurägare efterfrågar produkter i sprayform för sina djurs hudåkommor?

–Hudåkommor av olika slag är en del av många djurägares vardag. Traditionellt kräver de ofta en tidskrävande rutin i form av tvättning och applicering av olika typer av salvor. Emollivet COMBI har tagits fram i nära samarbete med hästägare och är en trippelverkande spray som både luckrar upp, desinficerar och mjukgör huden och appliceras på enbart några sekunder, vilket gör att den med enkelhet kan användas varje dag.

Vilka faktorer gör Lipidor/Emollivet till ett attraktivt bolag för presumtiva aktieägare?

–Våra innovativa spraybaserade hudvårdsprodukter erbjuder ett helt nytt sätt att sköta om hudåkommor och bidrar dessutom både till att lösa ett konkret problem och underlätta vardagen för husdjursägare.

Fakta: Emollivet grundades 2019 och är ett helägt dotterbolag till Lipidor, ett FoU-bolag med en pipeline av läkemedelsutvecklingsprojekt i preklinisk och klinisk fas med fokus på hudsjukdomar. Emollivet underlättar vardagen för djurägare vars husdjur lider av hudåkommor. Lipidor är noterat på Nasdaq First North Growth Market, kortnamn LIPI.

Läs mer på: https://lipidor.se/investerare/introduktion/

Skribent: Annika Wihlborg ⎮ #InvestTalks

#InvestTalks är en oberoende plattform för börsbolag, intressenter & aktieägare. Vi bevakar noterade och onoterade företag i syfte att stärka bolagens relationer till investerare & intressenter.

Friskrivning från ansvar:

#InvestTalks är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till investerare.
Vi tar inget ansvar för fullständighet i sponsrat innehåll, innehållet ska tolkas som marknadsföring och inte ses som en köprekommendation från oss. Alla investeringar innebär risk och satsat kapital kan helt gå förlorat i värde. Med reservation för ev. produktions-, tryck- & färgfel.