IPO: ZICCUM GODKÄNT FÖR LISTNING PÅ SPOTLIGHT STOCK MARKET

STOCKHOLM (Direkt) Det medicintekniska utvecklingsbolaget Ziccum har fått klartecken för listning på Spotlight Stock Market, förutsatt att emissionen tecknas i tillräcklig grad och att spridningskravet om minst 300 aktieägare uppfylls.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Bolaget grundades som en spin-out från Inhalation Sciences vars aktie handlas på Spotlight sedan i september 2017.

Ziccum utvecklar torra beredningsformer av produkter som i nuläget enbart finns i vätskeform med bolagets patenterade teknologi Laminarpace. Huvudsyftet med listningen uppges vara att finansiera vidareutveckling och förädling av utvalda projektsubstanser.

”Ziccum är ett bolag i tidig kommersialiseringsfas men vi har en teknik och en metod som har utvecklats under lång tid och validerats i flera projekt. Vi fokuserar på en marknad (biologiska läkemedel) på stark frammarsch och där historien, trenderna och behoven tydligt talar för värdet av att kunna framställa produkter i torr form men där de tekniska lösningarna för att göra detta har saknats”, säger Ziccums vd Göran Conradsson.

Teckningsperioden i nyemissionen om upp till 15,8 miljoner kronor pågår mellan den 19 september och den 3 oktober. Teckningskursen är 5:26 kronor per unit, motsvarande 5:26 kronor per aktie. Bolaget värderas före kapitaltillskottet till 15,8 miljoner kronor.

Beräknad första dag för handel med Ziccums aktie är den 25 oktober.