Långsiktigt tänk i nytt ägarupplägg enligt Lars Wingefors, Sprinchorn ser positivt på nyemissionen – Di

Det finns ett långsiktigt tänk i det nya ägarupplägget, där Embracer-grundare blir delägare i ägarbolaget. Det uppger vd Lars Wingefors till Dagens industri.

“Jag tycker att vi har haft ett framgångsrikt kompanjonskap och vi har jobbat hårt men suttit still i båten. Nu gör vi den här placingen och då tar vissa av dem lite pengar som de kan behöva i sina privata ägarbolag sedan blir vi kompanjoner på nytt i mitt ägarbolag. Det är ett väldigt långsiktigt tänk i det”, säger Lars Wingefors.

Bolagschefen poängterar att samtliga grundare kommer fortsätta i sina nuvarande roller. Wingefors påpekar också att den nya ägaren Canada Pension Plan Investment Board (CPPIB) har samma tidshorisont på sin investering som han själv har.

Aktien är ned cirka 2,8 procent på börsen idag, efter en riktad nyemission ihop med en försäljning av grundarna.

Förvaltaren Erik Sprinchorn på TIN Fonder räknar med att bolagets nya finansiella muskler kommer leda till ökad aktivitet. Han tror även att fler kan bli intresserade av att ansluta sig till Embracer-koncernen efter Microsofts köp av den tidigare oberoende spelutvecklingsjätten Bethesda.

Carl Becht
carl.becht@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire