Nils van der Poel utvecklar nya sportglasögon för Synsam Groups innovationssatsning i Östersund

Världsmästaren i skridsko, Nils van der Poel tog världen med storm när han skrinnade hem flera olympiska guldmedaljer och slog världsrekord under årets olympiska vinterspel. Strax därefter överraskade 26-åringen med att lägga tävlingsskridskorna på hyllan. Nu tar Nils nästa steg. Som affärsutvecklare på Synsam Group ska han utveckla nya sportglasmodeller för Made in Sweden – Synsam Groups nya innovationscenter som invigs i augusti på Frösön, Östersund.

Synsams Groups uppdrag, att hjälpa människor till ett gott seende genom hela livet och i alla situationer, gäller inte minst när man sportar. Med rätt synhjälpmedel kan både vardagsmotionärer och idrottsutövare må bättre och vässa sina resultat. När Nils van der Poel nu kliver in som affärs- och produktutvecklare på Synsam Group är det med en djup erfarenhet och kompetens från elitidrott, i kombination med en holistisk syn på livet, som han ska utveckla sportsegmentet.

– Nils är en vinnarskalle som utmanar konventioner. Det matchar mycket väl hur vi på Synsam gillar att utmana och ständigt göra saker bättre, i syfte att hjälpa våra kunder att se bra och att se bra ut. Jag är väldigt glad att knyta Nils till teamet på Frösön och tillsammans bredda vårt sportglassegment samt utveckla synkomforten inom all sorts sport och rörelse, säger Håkan Lundstedt, vd och koncernchef för Synsam Group.

I augusti invigs Synsam Groups stora innovationscenter på Frösön, i samband med att företaget tar hem delar av produktionen från Asien till Sverige. På innovationscentret ska Synsam Group bland annat bredda den unika nisch inom sportglasögon som bolaget sedan flera år byggt upp. Nils van der Poel är väl medveten om vad som krävs för att prestera på topp.

– Vi idrottsutövare vet att djävulen sitter i detaljerna. Att se allt och att bära glasögon som möjliggör det är avgörande för ett vinnande slutresultat. Jag ser mycket fram emot att bli en del av Synsams produktutveckling och att höja kvalitén ytterligare på de sportglasögon som finns på marknaden. Det känns riktigt kul att få göra det just med Synsam, deras ansvarstagande, i och med hemtagning av produktionen till Östersund, tycker jag är väldigt inspirerande, säger Nils van der Poel, världsmästare i skridsko.

Om samarbetet och sportglassegmentet
Samarbetet mellan Synsam Group och Nils van der Poel inleds i maj 2022 och innebär att Nils Van der Poel bistår Synsam i affärs- och produktutvecklingen inom sportglasögon. Arbetet kommer att bedrivas med utgångspunkt i Made in Sweden; Synsam Groups innovationscenter på Frösön utanför Östersund. Nils kommer även att verka som ambassadör för barn, ungdomar och idrottsutövare.

Synsam Group ett brett sortiment av sportglasögon som täcker in ett trettiotal av de vanligaste sportaktiviteterna under kategorierna Aktiv, Utomhus, Snö, Street och Vatten. Ett par bra sportglasögon kombinerar funktion och design så att man kan utöva sin aktivitet på bästa möjliga sätt – eller ännu bättre. Sportglasögon är anpassade efter vilken sport man utövar som till exempel för fart; skridsko eller cykling, eller för speciella ljusförhållanden; golf, segling eller skidåkning. Sportglasögon säljs både på recept och receptfritt, i butik och online. Synsam erbjuder kunderna ett antal varumärken, däribland de egna, Rigel och Sports Essential.

För mer information kontakta gärna:
Jenny Fridh, Chief Communications and Sustainability Officer Synsam Group
+46 730 277 018, jenny.fridh@synsam.com  

Om Synsam Group
Synsam är en ledande optikerkedja i Norden med ett brett och hållbart Lifestyleerbjudande. Synsam Group erbjuder ett brett sortiment av produkter och tjänster för ögonhälsa och ögonmode utifrån kundens olika livsstilar och behov. Koncernen har cirka 3 500 medarbetare, en omsättning på cirka 5 miljarder SEK (rullande 12 månader till mars 2022) och har cirka 500 butiker i Norden som drivs under varumärkena Synsam, Ai Eyewear samt Profil Optik i Danmark. Genom digitalisering, abonnemangserbjudanden och andra innovativa koncept är Synsam Group en stark innovatör på den nordiska optikmarknaden inom flera områden, inklusive kundresa, produkterbjudande och ESG. Synsam Groups aktie handlas på Nasdaq Stockholm (SYNSAM). www.synsamgroup.com

Om Nils van der Poel
Nils van der Poel är regerande världsmästare på 5 000 meter och 10 000 meter (2021) samt världsrekordinnehavare på båda distanserna. Vid Olympiska vinterspelen 2022 vann van der Poel guld på distanserna 5 000 meter och 10 000 meter. Den första på ny olympisk rekordtid och den andra på ny olympisk rekordtid och ny världsrekordtid. Van der Poel vann även världsmästerskapen i hastighetsåkning på skridskor Allround 2022 i Hamar, en tävling som kombinerar resultat från 500 m, 1 500 m, 5 000 m och 10 000 m under två dagar. Den 3 mars 2022 meddelade van der Poel att han avslutar karriären efter säsongen 2021/2022. Sista tävlingsåket gjorde han den 12 mars 2022, i finalen av världscupen i Heerenveen. Han vann på 5000 meter, och tog därmed hem segern i totala världscupen i långdistans 2021/2022.