Nyheter från Touchtech AB – Göteborg den 23 oktober 2018

Touchtech lanserar ny betal-lösning

En ny version av Touchtech Vendo har lanserats där kunden i butiken kan genomföra ett online-köp med betalkort via fysisk kortterminal. Ehandelsorder skapas och varan levereras till butik eller till kunden. Först ut att använda lösningen blir Sneaky Steve och Wacay i vårt butikskoncept The Fitting Room.

Med ambitionen att sömlöst förena ehandel och fysisk butik har Touchtech Vendo helt byggts om med fullt integrerad betallösning. Det innebär att Touchtech ansvarar för betaltransaktionen och behöver inte förlita sig på externa betalsystem. Betalflödet beskrivs närmare i följande videoklipp, https://www.touchtech.com/nya-funktioner.

Betallösningen fungerar parallellt med andra betalalternativ. Vill kunden betala med t.ex. Klarna faktura via sin mobiltelefon eller avsluta sitt köp i butikens traditionella kassa är detta fortsatt möjligt via Vendo. Baserat på initial statistik från The Fitting Room väljer fler än 80% av kunderna att avsluta köpet med kreditkort. Det är enkelt och smidigt för både kunden och säljaren.

Deniz Chaban, VD på Touchtech, kommenterar:

”Många av våra befintliga och potentiella kunder har redan visat ett stort intresse för kortbetalningslösningen. Jag ser en stor potential i att det kommer bidra till en ökad försäljning via varje installerad Touchtech Vendo. Det i sin tur förstärker business caset för Vendo och möjliggör för att fler butiker ansluts. Eftersom betallösningen är helt unik, för produktkategorin som Touchtech Vendo verkar i, har vi en stor konkurrensfördel när nya kunder ska välja rätt lösning i syfte att förena sin ehandel med sina fysiska butiker.”

Fördelarna med betallösningen för våra kunder är många. När kassorna flyttar ut till butiksgolvet kan säljarna spendera mer tid med kunden och servicegraden ökar markant. Med en fysisk kortterminal ansluten till touchskärmen blir möjligheten att köpa tydligare, vilket konsumenten kan genomföra på egen hand. Dessutom blir avgifterna för handlaren betydligt lägre för kortbetalning i butik jämfört med online.

Vill man uppleva betallösningen i en framtidssäkrad butikskoncept är man välkommen till The Fitting Room som har öppet fram till 11 november. Mer om The Fitting Room, www.thefittingroom.store.

Betalflödet beskrivs närmare i följande videoklipp, https://www.touchtech.com/nya-funktioner.