Ola Nilsson föreslås som ny styrelseledamot i Fractal Gaming Group

Aktieägaren Litorina IV L.P. i Fractal Gaming Group AB föreslår inför en extra bolagsstämma den 22 juli 2021 val av Ola Nilsson som ny styrelseledamot.

Ola Nilsson har över 25 års erfarenhet från ledande positioner inom Electrolux-koncernen och är för närvarande Chief Experience Officer (chef för funktionen Consumer Experience) och Executive Vice President på Electrolux och medlem i koncernledningen för Electrolux. Han har tidigare erfarenhet från ledande befattningar inom Electrolux inkluderande chef för affärsområdet Hemmiljö och småapparater, chef för tvättprodukter inom Vitvaror EMEA och chef för Dammsugare och småapparater i Asien/Stillahavsområdet.

Det är med glädje Litorina IV L.P  föreslår Ola Nilsson som ny styrelseledamot. Ola har gedigen kompetens och erfarenhet av utveckling av konsumentprodukter, starka varumärken och kundupplevelsen som kommer att vara av stort värde i styrelsearbetet framåt för att stödja Fractal Gaming Groups fortsatt utvecklingsresa”, säger Gustav Thott, styrelseledamot och representant för aktieägaren Litorina IV L.P..

Ola Nilsson föreslås som styrelseledamot i tillägg till de fem ordinarie styrelseledamöterna Magnus Yngen (styrelseordförande), Pernilla Ekman, Patrick Söderlund, Gustav Thott och Hannes Wallin. Förslaget innebär att styrelsen därmed kommer bestå av sex ordinarie ledamöter.

Det fullständiga förslaget kommer att presenteras i kallelsen till extra bolagstämma.

Extra bolagsstämma 22 juli 2021

Den extra bolagsstämman i Fractal Gaming Group AB hålls den 22 juli 2021. Mer information om extra bolagsstämman kommer att lämnas i kallelse som offentliggörs separat. 

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Hannes Wallin, VD och grundare, Fractal

Telefon: +46 31 380 71 00

E-post: IR@fractal-design.com

Om Fractal

Fractal är ett ledande varumärke inom premiumsegmentet av PC gaming-produkter. Bolaget grundades år 2010 och dess produkter säljs idag på fler än 50 marknader världen över. Fractal är marknadsledande inom datorchassin i flera geografiska marknader, till exempel i Japan och i Norden, och innehar en topp tre-position globalt.