Samarbetet stärks mellan Freetrailer Group A/S och ICA Maxi med ytterligare butiker till befintligt avtal

Det starka samarbetet mellan Freetrailer och ICA Maxi fortsätter och stormarknadskedjan utökar med ytterligare två butiker med ett avtal på tre år vardera. Denna gång är det ICA Maxi Toftanäs och ICA Maxi Trelleborg som är aktuellt. Tio nya släpvagnar levereras till butiken i Toftanäs och fyra nya släpvagnar levereras till butiken Trelleborg.

”Det är fantastiskt att ICA Maxi-butikerna fortsätter att investera i Freetrailer-konceptet. Sedan starten med ICA Malmö ser vi tydligt ett ökat intresse i lokalsamhället för vår tjänst, vilket vittnar om att delningsekonomin på allvar etablerar sig inom släpvagnsuthyrning i Sverige. Vårt samarbete har stor potential för båda parter och vi är övertygade om att Freetrailer-konceptet kommer att utvidgas till flera av kedjans butiker runt om i Sverige”, säger Allan Sønderskov Darré Koncern-VD. 

Erbjudandet om gratis släpvagnsuthyrning är ett bra komplement till ICA Gruppens vision om att göra vardagen lite enklare och Freetrailers släpvagnar levereras med den smarta låslösningen Freelock som är 100 % självbetjänande och ger kunderna full flexibilitet. Satsningen kommer totalt sett bidra till att ytterligare höja kundservicenivån vilket ICA kontinuerligt strävar efter. 

”Freetrailers koncept, att ge kunderna möjlighet att låna en släpvagn gratis, överensstämmer med vår huvudfilosofi att sätta kunden i centrum och att göra vardagen enklare. Vi är mycket glada över samarbetet vilket utan tvivel kommer att bidra till ännu starkare kundrelationer samtidigt som vi får en stor exponering i lokalområdet tack vare reklamen på släpvagnarna”, säger Anders Somstedt ICA Maxi Trelleborg. 

För mer information om Freetrailer Group A/S, vänligen kontakta:
Allan Sønderskov Darré, Group CEO & grundare

E-post: asd@freetrailer.com
Telefon: +45 42 90 90 98

Kort om Freetrailer Group A/S
Freetrailer är ett danskt teknikföretag, grundat 2004, med målet att göra det enkelt att boka och låna en släpvagn gratis via en delningsekonomisk IT-plattform. Företaget erbjuder idag sina kunder en 100 procent självbetjäningslösning via en applikation, och ett elektroniskt lås som ger kunderna full flexibilitet.

Konceptet har visat sig öka trafiken till butikerna på ett innovativt och nytänkande sätt, och sedan starten har fler än 2 miljoner kunder lånat en släpvagn hos IKEA, SILVAN, Bilka, Pelican Self Storage – eller hos ett av bolagets 30 andra nordiska affärspartner. Företaget arbetar med en tvåsidig tillväxtplan, där förstärkning av de befintliga hemmamarknaderna är den ena delen och internationalisering av konceptet utgör den andra.

Den danska tidningen Børsen har tilldelat Freetrailer sju av de danska Gazell priser i rad. Idag har Freetrailer en mycket lönsam och global skalbar affärsidé baserad på en beprövad och robust IT-plattform.