Seafire AB (publ):s dotterbolag Hedén Group AB lanserar ultralätt filmkameramotor för drönare

Seafire AB (publ):s (”Seafire”) dotterbolag Hedén Group AB (”Hedén Group”) lanserar en ultralätt motor för filmkameror på drönare och mobila kamerasystem. Motorn har utvecklats i samarbete med Shotover, ett ledande bolag inom high-endsegmentet för mobila kamerasystem och drönare (unmanned aerial vehicle) för TV- och filmproduktion. Shotover har lagt en första order på den nya motorn.

Drönarmarknaden utvecklas och växer starkt och ställer speciella krav på gyrostabiliserade och mångsidiga kamerasystem med låg vikt. Första versionen, ”Shotover G1 motor”, har en Shotoverdesign och är med sina 99 gram marknadens lättaste professionella kameramotor för styrning av zoom, fokus och bländare för marknadens samtliga professionella filmkameror och objektiv.

Shotover har lagt en order, på G1 motorn och andra Hedén motorer, om cirka 400 000 kr för leverans under de kommande månaderna. Med nya Shotover G1 motorn ser Hedén Group ökade leveranser till Shotover. Shotover ( www.shotover.com)är kund till Hedén Group ( www.heden.se) sedan 2012 och en av Hedén Groups största kunder. Under första halvåret 2018 lanserar Hedén Group en egen version av motorn, Hedén LM30, till andra kunder inom gimbal-, steadicam- och drönarmarknaden. LM30 är den första motorn i nya Light-serien, speciellt framtagen för att optimera låg vikt med bibehållen prestanda.

Vikten på G1 motorn har reducerats med över 40% mot en av marknadens idag lättaste motorer Hedén M21VE-L. ”Nya motorn har en ultralätt design och med Hedén Groups kompromisslösa krav på prestanda med snabba, starka och exakta motorer med sömlös gång och hög tillförlitlighet”, säger Johan Bennarsten.

För ytterligare information vänligen kontakta:

Johan Bennarsten, VD, johan.bennarsten@seafireab.com, tel. +46 707 495 659

Kort om Seafire

Seafire är en företagsgrupp som förvärvar mogna onoterade bolag med en etablerad marknadsposition och skapar tillväxt genom aktivt ledarskap och satsningar på bland annat produkt- och tjänsteutveckling samt marknadsexpansion. Seafire fokuserar genom dess förvärvsstrategi på lönsamma, mindre bolag med utvecklingspotential. Förvärv görs till sunda värderingar och Seafire vidareutvecklar de förvärvade bolagen med fokus på långsiktigt värdeskapande. För mer information, besök www.seafireab.com . Augment Partners AB, tel. +46 8 50565172 är Seafires Mentor.