Sound Dimension beviljas 1,5 MSEK i lån av Almi

Almi har beslutat att bevilja Sound Dimension AB ett lån om 1,5 MSEK med en löptid på 60 månader och en rörlig ränta som för närvarande ligger på 8,37%. Lånet är avsett att användas till kommersialiseringen och utvecklingen för streamingaktörer inom musik och film.

Sound Dimension AB har utvecklat ljudlösningar för strömningstjänster inom musik och video. Lösningen ger strömningstjänster ökat engagemang, lägre kundanskaffningskostnader och fler återkommande kunder. Samtidigt får dess användare nya möjligheter att spela musik med bättre ljud och tillsammans med varandra. Sound Dimension har nu beviljats ett lån på 1,5 MSEK av Almi för att underlätta vid kommersialiseringsfasen av dessa lösningar.

Almi har i lånets bedömningsprocess granskat bolaget och dess väg framåt grundligt för att säkerställa att bolaget har god möjlighet att realisera sina planer.

”Vi är mycket glada över att ha erhållit detta lån från Almi. Det kommer att spela en viktig roll i vår strävan efter att kunna erbjuda flera större streamingaktörer lösningar för deras användare, lösningar som fram till nu inte varit möjliga. Vi är också nöjda att ha Almi med som partner på denna resa”, kommenterar VD Rickard Riblom.

För mer information om Sound Dimension AB, vänligen kontakta:

Rickard Riblom, VD Sound Dimension AB

Telefon: 0704442479

E-mail: rr@sounddimension.se

https://sounddimension.se

Kort om Sound Dimension

Sound Dimension har utvecklat patenterade och prisbelönta tekniska lösningar som kombinerar ljudteknik och artificiell intelligens (AI). Företaget utvecklar, säljer och licensierar sin AiFi-teknik (förkortning för Artificial Intelligence Fidelity) för att göra det möjligt för alla tillgängliga högtalare att ansluta – oavsett märke, eller typ – till en enhetlig ljudupplevelse, optimerad av AI. Målsättningen är att AiFi kommer att etablera en ny de facto-standard för ljud. Sound Dimension har utvecklat AiFi Streaming som marknadsförs till leverantörer av strömningstjänster och AiFi Inside som riktar sig mot tillverkare av blåtandshögtalare. Sound Dimension grundades 2013 och har sitt huvudkontor i Karlstad. Bolaget noterades på Spotlight Stock Market i oktober 2021 (Ticker: SOUND).

Fler artiklar om Sound Dimension AB (publ)