Spotlight välkomnar Abera Bioscience AB

Idag är den första handelsdagen för Abera Bioscience AB som är specialiserade inom utveckling av vacciner baserat på en egenutvecklad och patenterad plattform. Det är det tredje bolaget som noteras på Spotlight Stock Market i år.

Abera Biosciences teknik används huvudsakligen i utvecklingen av nya vacciner med fokus på huvudområdena pneumokocker och immunonkologi. Bolaget grundades 2012 och har sitt huvudkontor i Solna, Sverige. De är verksamma på den nordiska marknaden.

Maria Alriksson, VD Abera Bioscience säger:

”Vi är stolta och glada över det stora intresset för bolaget som vi sett under noteringsprocessen och ser fram emot vår fortsatta tillväxtresa som noterat bolag på Spotlight Stock Market. Vi inleder nu nästa steg i Abera Bioscience utveckling och ökar takten i vår utveckling av vaccinkandidater baserat på vår teknologiplattform där vi har en tydlig plan som vi kommer exekvera på under kommande år. Sedan starten 2012 har vi drivits av vår mission att utveckla nya, effektiva vacciner för att förbättra hälsan och rädda liv världen över. Vi välkomnar våra nya och befintliga aktieägare att ta del av den resan.”

Inför noteringen genomfördes en nyemission av aktier. Erbjudandet tecknades till totalt cirka 220,3 miljoner SEK, vilket motsvarar en teckningsgrad på cirka 915%.

 

”Det är kul att se ett så stort intresse för Abera Bioscience. Vi är glada att de valt Spotlight som plattform för att resa externt kapital. Det kommer att bli spännande att följa bolagets aktiviteter i ett så aktuellt ämne som vacciner.” säger Emelie Jarnesten, Head of Business Operations Spotlight.

Presskontakt

Jenny Sondal, CMO Spotlight

+46 70 7749303, js@spotlightstockmarket.com

OM SPOTLIGHT

Spotlight är marknadsplatsen där investerare och tillväxtbolag möts. Hos oss är det enklare och tryggare för bolagen att vara noterade. Vi erbjuder en helhetslösning som ökar synligheten för våra bolag genom unika mediesamarbeten. Investerare får genom Spotlight möjlighet att bli delägare i cirka 160 tillväxtbolag i olika branscher från flera länder, däribland bolag som Bahnhof, Freetrailer och Synthetic MR.

spotlightstockmarket.com