Touchtech nyhetsbrev juni

Nya kunder

Touchtech tecknade ett två-årsavtal med skoföretaget Bergqvist skor till ett värde av drygt 500 000 kr. Under hösten kommer fyra butiker utrustas med Touchtech Vendo i syfte att öka försäljning och lönsamhet i butikerna.

Thomas Bergqvist, VD och ägare av Bergqvist skor, kommenterar:

”I vår strävan att knyta ihop våra försäljningskanaler i form av våra fysiska butiker och e-handeln så föll valet på Touchtech Vendo. Vi ser stora möjligheter att på detta sätt förbättra och bredda utbudet i våra fysiska butiker och därmed kundupplevelsen. Touchtech presenterade en helhetslösning som är enkel att hantera både för våra butikssäljare och våra kunder.” 

Touchtech tecknade under juni även ett tre-årsavtal med en ledande e-handelsaktör inom urban fashion, denne skall lansera Touchtech Vendo i ny butik till hösten. Touchtech kan pga. sekretess inte gå ut med vilken kund det är förrän lansering senare i höst.

Under årets första sex månader har vi tecknat avtal med åtta nya Touchtech Vendo-kunder. Jämfört med samma period 2017 är det en tillväxt på närmare 300%. Samtidigt har vi under våren ställt ut på fler än åtta mässor och har påbörjat dialog med många nya potentiella kunder. Vi är därmed väl förberedda inför hösten, vilket för oss är bästa delen på året.

Marknaden

Enligt vår analys är det fortsatt stort intresse bland retailers att förena e-handeln med den fysiska butiken. Detta innefattar bl.a. click and collect (handla på nätet och hämta i butik), använda kundens egna telefon i butik, interaktiva speglar, endless-aisle (tillgängliggöra och beställa från hela online-sortimentet i butik) och mycket mer. Inom kategorin endless-aisle som Touchtech verkar inom, med produkterna Lima och Vendo, är vi i särklass den snabbast växande och största aktören i Norden, framförallt inom modebranschen.

Med ett allt större intresse kring endless-aisle-lösningar dyker det upp nya konkurrerande alternativ. Det är ett hälsosamt tecken på att marknaden för våra lösningar växer och att Touchtech kan dra nytta av andra aktörers initiativ. För de handlare som eftersöker en standardiserad och beprövad lösning som är enkelt att komma igång med, samt är framtidssäkrad med nya funktioner är Touchtech det enda vettiga alternativet. Dessutom får våra kunder ta del av vår spetskompetens som vi byggt upp tack vare vårt nära samarbete med alla våra kunder och partners.

Under våren har vi etablerat relationer med flera värdeadderande partners inom bl.a Digital Signage (t.ex. VertiseIt), e-handelsleverantörer (t.ex. Avensia) och e-handelsplattformar (t.ex. JetShop). Tillsammans har vi integrerat Touchtech Vendo för att skapa det främsta omnikanal-erbjudandet för en ökad kundupplevelse i butik. Att utveckla denna formeln för partnerskap ser vi som en viktig del i att stärka vårt erbjudande och växa internationellt.

Nästa nyhetsbrev kommer i samband med Q2 rapporten 31 augusti.

Med vänliga hälsningar,

Deniz Chaban
deniz@touchtech.com