Trustly och Nordnet i samarbete – möjliggör enkla och säkra inbetalningar för privata investerare

Stockholm, 24 januari 2023 – Trustly, den globalt ledande betalningsplattformen för konto-till-konto-transaktioner, kan stolt meddela sitt strategiska samarbete med Nordnet, den nordiska digitala plattformen för sparande och investeringar. Partnerskapet möjliggör inbetalningar via Trustly över hela Norden, så att Nordnets kunder kan göra insättningar snabbt, säkert och med en förbättrad användarupplevelse.

Ciaran O’Malley, VP Sales Financial Services & Ecommerce på Trustly, kommenterar: “Jag är väldigt glad över vårt partnerskap med Nordnet och att vår inbetalningstjänst nu kommer att vara helt integrerad i Nordnets plattform. Vi är stolta över att bidra till att göra det enklare och säkrare för privata investerare att göra insättningar.”

Med en enda integrering, möjliggör Trustlys inbetalningstjänst omedelbara insättningar i hela Nordenäven på marknader där omedelbara betalningar inte är tillgängliga. Sedan samarbetet med Trustly inleddes, kan Nordnets kunder göra stora insättningar i några få steg utan att behöva navigera bort från Nordnets hemsida. Trustly-inbetalningar är nu igång i Sverige. Tjänsten kommer att lanseras i Norge under första kvartalet av 2023, och i Danmark och Finland senare under 2023.

“Trustlys teknik och kundfokus gjorde dem till ett självklart val för Nordnet i vårt pågående arbete med att bygga den bästa plattformen för sparande och investeringar. Efter att ha öppnat ett konto på Nordnets plattform måste kunderna sätta in pengar innan de kan börja sin investeringsresa. Att hitta ett snabbt och smidigt sätt att göra detta är därför centralt för upplevelsen. Med Trustly kan våra kunder sätta in pengar på sina konton direkt och börja upptäcka vilka aktier eller fonder de vill köpa”, säger Rasmus Järborg, Chief Product Officer och Vice VD på Nordnet.

För mer information:

Linnéa Nichols-Eriksson, Communication Manager 

+46 (0)70 261 26 93, press@trustly.com

Om Trustly

Trustly grundades 2008 och är den globala ledaren inom direktbanksbetalningar online. Vår digitala konto-till-konto-plattform sätter en helt ny standard för snabba, enkla och säkra betalningar genom att länka samman några av världens största handlare med konsumenterna via deras internetbankkonton. Trustly kan hantera hela betalningsprocessen, vilket särskiljer oss från konkurrenterna och gör att vi kan erbjuda ett tilltalande alternativ till traditionella kortnätverk, till en lägre kostnad. I dag betjänar vi 8.100 handlare, och länkar samman dem med 525 miljoner konsumenter och 6.300 banker i mer än 30 länder. Under 2021 processade vårt globala nätverk en transaktionsvolym på mer än 28 miljarder dollar. 

Trustly är ett licensierat betalningsinstitut enligt det andra betaltjänstdirektivet (PSD2) och under tillsyn i Europa av den svenska Finansinspektionen. I USA är Trustly statligt reglerat vilket är ett krav för att kunna betjäna de marknader vi riktar oss mot. Läs mer på www.trustly.com

Om Nordnet

Nordnet är en ledande nordisk digital plattform för sparande och investeringar. Genom innovation, enkelhet och transparens utmanar vi traditionella strukturer och ger privata sparare tillgång till samma information, verktyg och service som professionella investerare. Besök oss på www.nordnetab.comwww.nordnet.sewww.nordnet.nowww.nordnet.dk eller www.nordnet.fi.