Anna Söderström Persson blir ny CTO på Volvo Car Mobility

Volvo Car Mobility stärker upp teamet med Anna Söderström Persson som ny Chief Technology Officer (CTO). Anna har en bakgrund från bland annat Utopia Music, Klarna, Nordnet och Kry.

”Vi är mycket glada över att Anna ansluter till oss som CTO. Hennes kunskap och erfarenhet kommer att bidra med ett stort värde till vår utveckling och expansion” säger Erik Jivmark VD på Volvo Car Mobility.

Utvecklingen av teknologi för att nå en bredare målgrupp och erbjuda kunder flexibel tillgång till Volvobilar är en långsiktig investering av Volvo Cars genom dotterbolaget Volvo Car Mobility. Utvecklingen inleddes 2017 och sedan hösten 2019 driver Volvo Car Mobility även tjänsten Volvo On Demand i Sverige.

För mer information, kontakta
Johan Sahlin – CCO & Sustainability Lead
+ 46 76 118 32 32

press@m.co

Om Volvo Car Mobility
Volvo Car Mobility är ett mobilitetsteknikföretag som tillhandahåller den smarta mobilitetstjänsten Volvo On Demand. Tjänsten ger användare en flexibel tillgång till Volvobilar och är mycket uppskattad av kunder, med 4,8 i betyg i App Store. Med hjälp av kraften i sin AI-stödda mobilitetsplattform är Volvo Car Mobility en del i formandet av hållbara städer genom att minska antalet bilar och göra det möjligt för fler att röra sig fritt och hållbart.

Volvo Car Mobility är ett helägt dotterbolag till Volvo Car Group och en strategisk investering för att nå en bredare kundbas och möta nya konsumentpreferenser. Volvo Car Mobility har cirka 200 anställda. Huvudkontoret finns i Stockholm och lokala kontor i Göteborg och Malmö. Volvo On Demand finns i App Store och Google Play.