Baker McKenzie legal rådgivare till Carnegie Investment Bank och DNB Markets vid XVIVOs nyemission om ca 440 MSEK

XVIVO Perfusion AB (publ) har genomfört en nyemission av aktier om cirka 440 miljoner kronor. Teckningskursen fastställdes genom ett accelererat bookbuilding-förfarande.

XVIVO grundades 1998 och är ett medicintekniskt företag dedikerat till att förlänga livet för donerade organ så att transplantationsteam runt om i världen kan rädda fler liv. Bolagets lösningar gör det möjligt för ledande kliniker och forskare att tänja på gränserna för transplantationsmedicin. XVIVO har sitt huvudkontor i Göteborg och har kontor och forskningsanläggningar på två kontinenter.

Carnegie Investment Bank och DNB Markets agerade Joint Bookrunners. Baker McKenzie agerade legal rådgivare till bankerna Carnegie och DNB Markets med ett internationellt kapitalmarknads-team bestående av Joakim Falkner, Olof Larsson och Sophie Gidlund i Stockholm samt Adam Farlow and Charles Farnsworth i London.

Kontakt
Joakim Falkner, advokat, partner, solicitor, head of Capital Markets – Europe, Middle East & Africa, Baker McKenzie
Tfn: 08-566 177 80
E-post:
joakim.falkner@bakermckenzie.com

Om Baker McKenzie
Baker McKenzie är en av världens ledande fullservicebyråer inom affärsjuridik.  Sedan 1949 har Baker McKenzie tillhandahållit kvalificerade juridiska tjänster till flera av världens mest framstående företag, organisationer och offentliga institutioner. I dag har Baker McKenzie drygt 13 500 medarbetare på 74 kontor i 45 länder. I Sverige finns Baker McKenzie sedan 1991. Företagets svenska kontor är miljöcertifierat i enlighet med ISO 14001 miljöledningssystem och vår verksamhet har sedan 2020 uppnått nettonollutsläpp av växthusgaser. www.bakermckenzie.com